Ismét egy diétás, nyári alakra felkészítős receptet hoztunk. Ez most más, mint a megszokott hús és a mellé járó szénhidrátban szegény köret.
Ebben a receptben a csirkemellet mézbe pácoljuk, és ha ez nem lenne elég a boldogsághoz, egy epres-spárgás salátával kínáljuk.
Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemellfilé
- só
- 4-5 evőkanál méz
- 10 dkg vaj
A körethez:
- 10 dkg rukkola
- 25 dkg zöldspárga
- 10 dkg eper
- citromlé
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 2-3 evőkanál olívaolaj
Így készül ez a diétás csirkés finomság:
Elsőként megmosom a hússzeleteket, és kissé kiklopfolom, és sóval ízesítem. Alaposan megkenegetem a melleket a mézzel, letakarom és legalább egy órára hűtőbe teszem. A Keveremkavarom azt javasolja, hogy ha fűszeresen szeretjük, fehérborsot használjunk, mert sokkal finomabban érvényesül a mézes csirkével, mint fekete társa.
Ha állt a hús, egy serpenyőben vajat melegítek, és megsütöm rajta a melleket.
A salátához megmosom a rukkolát, és alaposan megszárítom. A spárgákat is megmosom, fás végüket lepattintom. Egy kisebb lábasban elkezdek vizet forralni, enyhén sózom, és ha lobog, beledobom a megtisztított, kisebb darabokra vágott spárgákat. 2-3 perc főzés után leszűröm a zöldségeket, és hideg víz alatt hűtöm ki őket. Az epreket megmosom, zöldjüket eltávolítom, majd a gyümölcsöket félbevágom.
A zöldségeket és a gyümölcsöket tányérokra halmozom, pár csepp citromlevet cseppentek rá, és finom, akár ízesített olívaolajjal teszem kellemesebbé a salátát. Ezek mellé kerül a forró, frissen sült mézes csirkemell.
Másban is megkóstolnád a spárgát?
Készíts egy laktató, mégis könnyű krémlevest ebből a rendkívül finom zöldségből! A receptet diétássá tehetjük, ha a megszokott kenyérkockák helyett sütőben aranybarnára sütött sajtchipset eszünk hozzá.