Barion Pixel 5 isteni tésztafinomság, ha már nem bírod olasz tészták nélkül – Videóval! – Coloré

5 isteni tésztafinomság, ha már nem bírod olasz tészták nélkül – Videóval!

2025. 03. 10.

Ha már le van foglalva az olasz nyaralás, és a szádban érzed az olasz tészta utánozhatatlan ízét, jó helyen jársz!

Az olasz tészták különlegesek. Nehéz megmondani, miért, de a mi tejfölös húsunk tésztával vagy épp a vadas tésztával nem ugyanaz, mint egy olasz fogás. Tán a paradicsom, tán a dolce vita, ami körbejárja, nem tudni, de egyedi ételek, amelyekkel a nyár is megérkezik hozzánk!

5 olasz tészta – Különböző feltételek feltétlenül!

Az olasz tészták titka többek közt a házi tészta, vagy legalábbis a jó minőségű, és az al dente főzés, azaz nem főzik szét a tésztát, hanem valamelyest, csak éppenhogy rágósra hagyják. Fontos ezenfelül, hogy nem mossák le a főtt tésztát, mert így a keményítő is megmarad, ezáltal sokkalta jobban tapad rá a szaft, mintha nagyanyáink módszerét használnánk, és lemosnánk.

Garnélás tészta

Előre tettem a személyes kedvencemet, a garnélás tésztát. Olaszországban ha egy mód van rá, a tenger gyümölcseivel ízesített tésztát eszem, és az itthoni rekonstrukció azt kell mondjam, hogy hibátlan. Ezt láthatjátok az alábbi videóban:

Paradicsomos-paprikás tészta csirkével

Aki ódzkodik a tenger gyümölcseitől, csirkehússal is készíthet tésztát. Ez a paprikás verzió is isteni, nem csak szép!

15 perces tésztavacsora spenóttal és aszalt paradicsommal

Sokáig azt hittem, hogy a spenót egy zöld ehetetlen dolog, amiből ki kell menteni a tojást, hogy ne maradjon éhen az ember. Kiderült aztán, hogy ez nem valami tömb, hanem egy leveles zöldség, és nagyon jó dolgokat lehet készíteni belőle, például ezt a negyedórás tésztát!

Pappardelle all’anatra

Ez a toszkán különlegesség kacsahúsból készül, és rendkívül finom! Isteni raguban fürdetett tészta, megéri kipróbálni!

Körtés-kéksajtos tészta

Firenzében ettem egy körtés-kéksajtos gnocchit, és mennyei volt. Ezt próbáltam rekonstruálni – leszámítva a gnocchit, mert boltit nem akartam, de szerettem volna kitartani a gyors vacsora mellett, így ez sikerült. Az ízek stimmeltek, és nekem csak ez számított!

Nyitókép forrása: Karsa Tímea