Barion Pixel Tóth Gabi segítséget kért: Amikor kígyót, békát kiabálnak rám, jogom van megvédeni magam! – Coloré

Tóth Gabi segítséget kért: Amikor kígyót, békát kiabálnak rám, jogom van megvédeni magam!

2024. 09. 27.

Ahogyan beköszöntött a szeptember, Tóth Gabi belecsapott a sűrűjébe. Miközben hétről hétre más előadók bőrébe bújik a Sztárban Sztár All Stars című műsorban, párjával, Papp Máté Bencével gőzerővel készülnek a Dancing with the Stars idei évadára.

Gabin azonban nem látszik a fáradtság parányi nyoma sem. Ennek titka a harmonikus családi élet és a pontos időbeosztás. Arról nem is beszélve, hogy mind a két műsorban való szereplés hatalmas örömmel tölti el.

Már nagyon vágytam rá, hogy ismét Sztárban Sztár szereplője legyek. Mindig volt bennem egy jó ízű irigység azokkal szemben, akik ott a színpadra felálltak, mert pontosan tudtam, hogy milyen élmény. Mindig vártam, hátha lesz egy ilyen megmérettetés, ahol újra benne lehetek ebben a körforgásban – kezdte a colore.hu-nak az énekesnő, hozzátéve, ez számára is ugyanolyan szakmai kihívás, mint bárki másnak. – Egyértelmű volt, hogy igent mondok, amikor felkértek versenyzőnek. Nem gondoltam, hogy bármi „ciki” lenne abban, hogy zsűriből visszamegyek versenyzőnek. Szerintem sokkal nehezebb versenyezi, mint zsűrizni.”

Tóth Gabi nem csak nyitott a kritikára, de ő maga is elismeri, ha hibázott

Több év zsűrizés után sem tekint más szemmel a saját produkciójára. Mint mondja, nem gondolkodik azon, hogy ő mit mondana magának, mert amikor a Sztárban Sztár leszek! mestere volt és a versenyzőit készítette fel, sose tudta, hogy ők abban a három percben mit élnek át. „Az, amit én hallok és közben ő mit él át, nem biztos, hogy egybefügg azzal, ami történik. A mostani zsűri összetétel minden idők legjobb négyese. Nagyon jól működnek együtt, nagyon jó szakmai kritikákat fogalmaznak meg, nagyon építő jellegű dicséretet mondanak, amitől én is jobbnak érzem magam.

A legutóbbi adásban nehéz helyzetbe került az énekesnő, ugyanis fejmikrofonban nem hallott a saját hangján és a nézők tapsán kívül mást, így a zenei alapot jóformán egyáltalán nem. Ennek ellenére, nem adta fel és kezdett magyarázkodni, hogy valami gond van. A színpadon az első pillanattól kezdve minden az önuralmon és a szakmai rutinon múlik, hogy így is képes legyen megoldani a feladatot.

https://tv2play.hu/sztarban_sztar/toth_gabi_loreen_medley_5_adas

Erre szokták azt mondani, hogy a kedves néző vagy zsűri nem kíváncsi arra, hogy neked rossz napod van vagy beteg vagy, hiszen, aki kimegy a színpadra, az teljesítsen. Bennem is ott volt ez a nyomás, hogy nekem ezt meg kell oldanom. Nyilván ők ezt nem tudhatják és csakis a produkcióm szerint értékelnek. Ilyenkor fontos az objektív szemlélet, nem haragudhatok azért, ahogyan ők értékelnek, mert nem tudja, én mit éltem át – magyarázta az énekesnő, majd arra is kitért, melyek azok a tanácsok, amik számára a legtöbbet jelentik. – Nagyon sokat segít nekem Lajtai Katalin, aki a Sztárban Sztárok állandó énektanára és most nekem is. Egy élmény vele dolgozni, pláne, hogy a Crystal együttes énekesnőjeként kiskorom óta az egyik kedvencem. Már akkor is egészen különleges hangja, színpadi jelenléte volt, rengeteget tanulok tőle még most is. Nagyon hálás vagyok ezért a műsorért, mert mindig ki tud belőlem hozni valamit, amiről magam sem gondoltam, hogy megtudom csinálni.

Toth Gabi Instagram
Tóth Gabi (Fotó: Instagram)

Az énekesnő minden téren törekszik a fejlődésre

Gabi nem csak szakmai kritikákat szív magába, hanem az élethez való tanácsokat is. Például a social médiában való jelenlétet és annak kezelési módjait. Az énekesnőt sokan megerősítik abban, hogy higgye el, az emberek szeretik őt, ne magyarázkodjon, ne akarjon megfelelni mindenkinek. A negatívan megnyilvánuló emberek egy lépést sem jártak az ő cipőjében, ezáltal nincs fogalmuk arról, min megy keresztül, milyen ebben a szakmában létezni, mi történik az ember életében valójában. Tényleg olyan embereknek akarok megfelelni, akikkel semmilyen kötődésem nem lesz soha, mert a koncertemre nem fog eljönni, hiszen már megvan rólam a véleménye. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy tök igazuk van.”

Arra bíztatják, hogy ne nézze, mit kommentelnek idegenek, nem az a mérvadó, hogy egy névtelen, arctalan valaki miként bántja őt a megnyilvánulásaival. „Sajnos nem én vagyok az egyetlen, mindenkit csesztetnek ezek az emberek. Nem csak Tóth Gabi van csesztetve, hanem az összes híresség. Szomorú, hogy mennyire divatját éli a cyberbulling. Ezeknek a kommentelőknek borzasztóan nehéz lehet szembenézni a saját életükkel és ez egy nagyon jó burok, amiben tarthatják magukat. Egy szemfedő, hogy a saját életüket, hogyan ne kelljen rendbe tenni. Mi szelepek vagyunk az ő fortyogó kuktájuknak, ahol ki kell ereszteniük a saját frusztrációjukat. Befelé figyelni tényleg nehéz dolog, ezt nem tagadom, az önreflexió nem könnyű. Azonban olyan csodálatos és felszabadító, ha az ember erre képes.”

Nem volt rest külső segítséged kérni

Hozzátette, éppen ezért abból táplálkozik, ami a valóságban történik. Amikor a hétköznapokon oda megy hozzá valaki egy kedves szóra, egy pozitív kapcsolódásra. Ez sokkal többet ad neki és elfeledtetik vele, mit írnak az interneten. Mindemellett az énekesnővel egyet értettünk abban, hogy vannak azok a szituációk, amikor nem szabad magában hagynia a véleményét. „A TikTok-on egy olyan rajongó táborom lett azzal, hogy reakció videókat készítettem és elmagyaráztam, mi és hogyan történt. Amikor kígyót, békát kiabálnak rám, akkor igenis kiállok és elmondom az én oldalamról a történteket. Jogom van megvédeni magam, hogy ezzel ne veszítsek rajongókat, ne abból ítéljenek, amit más felületeken látnak. Valójában nagyon jó érzés ezeket kiadni magamból – fogalmazta meg Gabi és nem tagadja, külső segítsége is van ahhoz, hogy ezeket a bántalmazásokat átvészelje. – Van egy coach-om, Abkorovics Róbert, aki hónapok óta segít nekem, hogy a mentális állapotom és a lelkem is harmóniában legyen. Vele április környékén kezdtünk együtt dolgozni, mert akkoriban nagyon mély ponton voltam. Nehéz volt megélni a mellőzötséget, hogy nem volt munkám, hogy mindenki elítélt. Rám szakadt a munkanélküliség, a nehéz anyagi körülmények. Ha nincs a kislányom és Máté, nem tudom, hogyan alakultak volna a következő heteim. Ettől függetlenül szerintem mindenkinek nagyon jó lenne egy ilyen coach… Nem olyan régen mondott nekem egy példát, ami szerintem mindenkinek jól jöhet: Van a sasmadár, akivel egyedül a varjak mernek szembe szállni. A varjú azt csinálja, hogy rászáll a sas hátára. A sas nem fog harcolni a varjúval repülés közben. Hanem elkezd fölfele szállni, mivel a varjú bizonyos szint felett nem kap oxigént és leszáll a hátáról. Ez tökéletes metaforája annak, hogy legyél sas. Hiába száll rád rengeteg varjú, menj egyre magasabbra.”

Gabit olyankor is segítette Róbert, amikor Máté nem tudott vele lenni a színpadon, de a coach erőt adott neki, hogy magabiztosan lépjen a közönség elé.

Toth Gabi Es Papp Mate Bence
Toth Gabi Es Papp Mate Bence (Fotó: Instagram)

Az énekesnő és Máté mindenkor stabil támaszai egymásnak, akik minden helyzetben összefognak, hogy együtt még erősebbek legyenek.

Máté engem nagyon motivál és borzasztóan szerencsésnek érzem magam és hálás vagyok azért, hogy mertem lépni a boldogságamért, és hogy egy ilyen kiegyensúlyozott és szerető társra leltem. Nyilván ez a nehéz időszak nem történt volna meg, ha nem lépek ki a házasságomból. Borzasztóan nehéz helyzet volt, mindenki nagyon hamar ítélkezett, mindent az én számlámra írva. Viszont abban hiszek, hogy az élet mindent szépen a helyére tesz.

Az elmúlt hetekben nem csak a Sztárban Sztár All Stars, amire gőzerővel próbálnia kell az édesanyának, hanem már a Dancing with the Stars-ra is, amiben Mátéval együtt fognak szerepelni. Ez pedig rengeteg logisztikát igényel.

Vannak nehéz és sűrű napok, de mindig arra törekszünk, hogy legyen egymásra időnk. Sokszor a kislányommal együtt megyünk a táncórákra. Hanni nagyon élvezi, amikor velünk jön próbálni és ő is táncol kicsit, amikor pedig elfárad, adunk neki egy kis mesét, így sikerül mindent megoldani. A két műsornak a próbája nem üti egymást, ezért hála a gyártásvezetőknek. Nagyon örültünk, hogy felkértek a Dancing with the Stars-ban való szereplésre. Remélem, mindenki látni fogja, hogy mi erre is képesek vagyunk és jó páros leszünk a műsorban.