Barion Pixel A Házasság első látásra Petrája bodyshaming áldozata lett: ,,Kaptam olyan megjegyzéseket, hogy úgy nézek ki, mint egy partra vetett cethal” – Coloré

A Házasság első látásra Petrája bodyshaming áldozata lett: ,,Kaptam olyan megjegyzéseket, hogy úgy nézek ki, mint egy partra vetett cethal”

2024. 09. 24.

Dávid Petrát a Házasság első látásra című műsorból ismerte meg az ország. A személyi edzőt egyből szívükbe zárták a nézők, ugyanis cseppet sem volt könnyű dolga Andris feleségeként. Petra kinézetét lányok tucatja irigylik, pedig ez a testalkat nem hullott az ölébe, keményen megdolgozott érte.

Világéletemben eléggé lusta ember voltam. Anyukám 14 éves koromban vitt el először edzőterembe, de rájöttem, hogy sokkal szórakoztatóbb, ha pultoslány leszek, mert ott tudok csacsogni az emberekkel, és nem olyan megerőltető – kezdte a colore.hu-nak Petra. – Akkor lettem jóban az edzőteremnek a tulajdonosával, aki később fontos szerepet játszott az életemben. Majd jött a főiskola, ahol hedonista életet éltem. Nem volt elsődleges szempont a kinézetem, hanem az, hogy éljek a mának, jókat bulizzak, egyek. Pikk-pakk felszaladt rám 30 kiló.”

Kepernyokep 2024 08 11 140732
Házasság első látásra Petrája

Mérgező kapcsolata indította el a jó úton a Házasság első látásra Petráját

Mint mondja, ekkor hosszú idő után belépett a szerelem az életébe. Ahogy teltek a hónapok, a párja egyre toxikusabban viselkedett vele. „Egy idő után elkezdett megjegyzéseket tenni, hogy milyen jó csaj lennék, ha lefogynék. Sokszor kérdezte meg, nem gondoltam-e arra, hogy lehetnék akár vékony is. Végül egyre durvább dolgokat mondott… A verbális bántalmazás fogalmát teljesen kimerítette, amit ő tett velem. A szakítás után felhívtam az edzőtermi főnökömet, hogy elsírjam neki a bánatomat. Ő mondta azt, hogy ideje életmódot váltani.”

Hozzátette, nem azért akart változtatni, mert azt sulykolta belé az exe, vagy mert ne lenne értékes ember. A célja az önbizalma megerősítése volt, hogy soha többet ne engedje meg, hogy így bánjanak vele. Az edzés megkezdése után a diétába is belefogott.

„Senki nem hitte el, hogy nekem ez a folyamat sikeres lesz. Mint oly sok fellángoló diétázó ember, én is sokszor abbahagytam, majd újra kezdtem. Hiszen két dolog nagyon nehéz, az elkezdés és a feladás. Nem meglepő módon, éppen ezért volt a környezetem szkeptikus, mivel naponta mondtam, hogy na majd most lefogyok.”

Rutinná vált az egészséges életmód

Ekkor viszont elég nagy motivációja volt Petrának. Míg eleinte volt barátjának szerette volna bizonyítani, hogy igenis tud ő is jó csaj lenni, idővel már csak magának akart megfelelni. „Amikor azt éreztem, hogy ez már nem kényszer, akkor elkezdtem megszeretni ezt az életmódot. Az egész egy teljesen új világ volt, mivel korábban még csak nem is ettem zöldségeket, csupán szendvicset, hamburgert, pizzát és sok süteményt. Ekkor viszont megtanultam főzni, megismerkedtem a zöldségekkel. Folyamatosan olvastam és ittam magamba a tudást. Roppantul érdekelt az izomépítés, a fogyás, táplálékkiegészítés, maga az edzés, és annak felépítése.”

A legtöbb kezdőhöz hasonlóan, Petra is szégyenlős volt az elején. Leginkább az esti időpontokban látogatta az edzőtermet, hogy minél kevesebb ember lássa őt, majd egyre jobban érezte magát az edzőteremben és egyre több időt töltött ott. Végül elvégezett egy személyi edző iskolát is.

Petra arra is kitért, a kezdetekben hogyan sikerült túllendülnie a holtpontokon, ahol a legtöbben feladják.

„Igazából nem foglalkoztam azzal az érzéssel. Ezt másképp nem lehet csinálni. Az ember nagyon jó a kifogás keresésében. Mindig van magyarázat arra, miért nem megy le valaki edzeni, legyen az fáradtság, hosszú nap, fejfájás… Nem engedtem meg magamnak, hogy kihagyjak napokat, mert rettegtem attól, hogy ha elnéző leszek magammal, akkor el fog veszni a lendületem. Elképzeltem egy naptárt a fejemben és mindig az adott napot kipipáltam, hogy az is megvan. Nyilván el kellett telnie egy kis időnek, míg ez rutinná vált. Egy haveromat megkértem, járjon el velem edzeni, így ha nem is volt kedvem, ő motivált, hogy mégis menjek. Idővel egyre otthonosabban mozogtam az edzőtermi közegben, ezáltal könnyebb volt úgy elmennem, hogy már mindenkit ismertem ott és egy közös témánk már biztosan van.

A Házasság első látásra sztárját sem kerülték el a rosszindulatú megjegyzések

Tény, sok embert éppen azt tart vissza a konditeremtől, hogy attól félnek, majd megítélik őket a külsejük miatt, esetleg még egy-egy beszólást is kapnak. „Én is kaptam ilyen megjegyzéseket, hogy úgy nézek ki, mint egy partra vetett cethal. Persze, ezt vicceskedve, de a mai napig vannak ilyenek. Nem olyan régen barátnőmmel elmentünk egy másik edzőterembe és megkértem, csináljon rólam egy képet, de úgy, hogy ne látszódjon, hogy híztam. Mire egy pasi beszólt, hogy edzeni kéne és akkor nem feszengenék. Mondtam neki, hogy személyedző vagyok, mire visszaszólt, hogy akkor pontosan tudnom kéne, hogy mit egyek ahhoz, hogy lefogyjak. Még én sem tudok mit kezdeni az ilyen fajta tahósággal. Sajnos nekem is el tudná venni ez a kedvemet, de az én taktikám az, hogy kizárom a külvilágot. Lehet, hogy ez nem mindenkinek válik be. Viszont a szlogenem az, hogy ha nekem sikerült, neked is fog. Ezzel azt szeretném sugallni, hogy az emberek néha úgy gondolják, a fogyás szinte lehetetlen dolog. Pedig nem az. Pusztán akarat. Semmi másról nem szól az egész, csak hogy elhatározod és csinálod. A fő az, hogy mindig ez legyen a fókuszban. Nem mondom, hogy egy családi nyaraláson, karácsonykor nem szabad enni. Viszont akkor sem engeded, hogy a folyamat abbamaradjon. A motiváció legnagyobb gyilkolója a mérleg is, ami egyik nap többet, másik nap kevesebbet mutat, de a fogyás semmi másról nem szól, csak hogy te elhatározod és nem agyalsz azon, hogy lemész-e edzőterembe vagy mit eszel, hanem robotikusan csinálod.”

Mint mondja, neki is el kellett fogadnia, hogy ingadozik a súlya, és lehet, már soha nem lesz versenyformája. Azt viszont tudja, olyan soha az életben nem lesz, hogy minden ember elfogadja és senki se fog bele kötni. Tisztában van vele, az emberek nem elfogadóak, éppen ezért fontos, hogy ő minden formájában szeresse magát. „Baromira le kell szarni az összes többi embert, mert nem a külső ingerektől kell megkapni a visszacsatolást, hanem magadtól. Szerintem ez az egyik legnehezebb dolog, hogy magaddal kibékülj, pedig ez a legfontosabb.