Barion Pixel Gyömbéres karfiolkrémleves – Az immunerősítő finomság! – Coloré

Gyömbéres karfiolkrémleves – Az immunerősítő finomság!

2023. 11. 05.

A karfiol és a gyömbér házasságából ez a csodás karfiolkrémleves születhet, ami garantáltan átmelegít a hűvös őszi estéken!

A karfiolkrémleves az év bármely szakaszában finom, de gyömbérrel feldobva kifejezetten az őszi és téli időszakban érdemes elkészíteni! Ennek oka elsősorban a gyömbér, ami bővelkedik A-, C-, E-és B-vitaminokban, de számos más előnye is van a fogyasztásának! Csökkenti a vércukorszintet, természetes fájdalomcsillapító, és az ízületekre is jó hatással van!

A leves másik fontos eleme a karfiol, ami segíti az emésztést, és általános egészségjavító hatással is rendelkezik.

Hozzávalók:

  • 130 g póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj (ét- vagy repceolaj)
  • 1 csapott kávéskanál só
  • víz
  • 200 ml tej

Így készül a szuperegészséges gyömbéres karfiolkrémleves:

Elsőként megtisztítom a póréhagymát, majd vékony szeletekre vágom. A fokhagymát megpucolom, majd fokhagymanyomóba készítem. Az olajat egy közepes méretű lábasba öntöm, majd mehet rá az összevágott hagyma, és az összezúzott fokhagyma is. Amikor elkezd illatozni, hozzáadom a megmosott, rózsáira vágott karfolt, sózom, és egy-két percig kevergetve párolom. Hozzáreszelem a gyömbért, és felöntöm annyi vízzel, amennyi egy ujjnyival ellepi a zöldségeket.

Fedő alatt félig puhára párolom a leves tartalmát, és ha ez megtörténik, hozzáadom a szobahőmérsékletű tejet (vagy rizstejszínt). Visszakerülhet a fedő, és alacsony hőfokon főzöm teljesen puhára, majd botmixerrel pépesre turmixolom.

Ha lila színű karfiolból készítjük a levest, díszítésnek félretehetünk egy kevés nyers rózsát belőle, tálaláskor pedig bátran kísérletezzünk olajokkal: pár csepp dióolaj csodás kiegészítője ennek a levesnek!

Nyitókép forrása: Hadarik Rita