Barion Pixel Ezekkel a currys-mustáros csirkecsíkokkal készüljön a beach body! – Coloré

Ezekkel a currys-mustáros csirkecsíkokkal készüljön a beach body!

2022. 04. 22.

A hús és a saláta egy idő után rendkívül unalmas, de a fűszereknek hála több módon variálható, így teljesen új formában ehetjük a szokásos csirke-saláta kombinációt. Íme a currys-mustáros csirkecsíkok!

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • őrölt fekete bors
  • 1 + 0,5 dl olaj
  • 1 kiskanál őrölt curry
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • 2 kiskanál méz
  • 1 arasznyi póréhagyma

A salátához:

  • 1 kisebb fej jégsaláta vagy egy zacskó készen kapható salátamix
  • 2 piros retek
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 kanál szemes kukorica (konzerv)
  • 4-5 koktélparadicsom
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • őrölt feketebors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Így készülnek a mennyei currys-mustáros csirkecsíkok:

A csirkemelleket elsőként megmosom, megszárítom, és vékony csíkokra vágom. Sózom, és ha ízlésem úgy tartja, borsozom is.

Az olajból egy decit elkeverek a curryvel, a mustárral és a mézzel, majd jó alaposan bekenem vele a csirkecsíkokat. Letakarom és hűtőszekrényben magára hagyom legalább egy órára, de akár egy éjszakára is!

Ha állt a hús, a póréhagymát vékony karikákra vágom. A maradék olajat felhevítem, és kissé megfuttatom benne a hagymakarikákat. Rádobom a bepácolt csirkemellet, és megpirítom.

A jégsalátát megmosom, lecsepegtetem, és 2-3 centis csíkokra darabolom. A retket és a paprikát megtisztítom, vékonyan felszeletelem, a paradicsomot cikkekre vágom, az uborkát pedig félkörökre.

A zöldségeket összekeverem, sózom, borsozom, és lazán összeforgatom az olívaolajjal.

A Keveremkavarom javaslata alapján tálaláskor a salátából szedek elsőként, majd ráhalmozom a finom currys-mustáros csirkecsíkokat.

currys-mustáros csirkecsíkok
A currys-mustáros csirkecsíkok előnye, hogy akár előző nap is bepácolhatjuk a húst, és másnap csak el kell készíteni / Kép forrása: Keveremkavarom