Barion Pixel Elhunyt Andresz Kati – A szinkron nagyszerűsége 68 éves volt – Coloré

Elhunyt Andresz Kati – A szinkron nagyszerűsége 68 éves volt

2023. 12. 06.

Elhunyt Andresz Kati. A színésznő, akit a hangja tett feledhetetlenné.

Az ő hangját mindenki ismeri. Még az is, aki hirtelen nem tudja, hova kötni, csak annyit hall: Andresz Kati. Hát persze, a szinkronból! És elkezdjük sorolni a neveket: Molly Weasley, Goldie Hawn a Vasmacska kölykeiben (ami az egyik kedvence volt), Susan Sarandon, Diane Keaton, vagy éppen az intrikus Fatima az Esmeraldában, de ő volt az Ifjú Sheldon nagymamája is.

Andresz Kati a szinkronon túl

Az Internetes Szinkron Adatbázis szerint 1650 szinkronja volt. Már-már felbecsülhetetlen mennyiség, ám e szám nem csoda, hiszen kivételes hangja volt, ami kitűnt a tömegből. Éppúgy szinkronizált melegszívű karaktereket, mint a velejéig romlottakat, és mindegyik szerepben lubickolt.

Az élettel is így volt: bár voltak megpróbáltatásai, mindig szeretett élni, és sosem hagyta, hogy elhatalmasodjon rajta a szomorúság.

Miután 1978-ban diplomával a kezében elhagyta a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházhoz került, amit Pécs, Győr, majd Szolnok követett.

1988 óta szabadfoglalkozású színészként szórakoztatta a közönséget legyen az gyermek vagy felnőtt.

Számos színházi szerepben volt látható, és olykor filmekben is feltűnt: az István, a királyban és a Hurokban is láthattuk, de a Lindában és a Szomszédokban is kapott szerepeket.

Halálával betölthetetlen űrt hagy maga után, hiszen kiemelkedő helyet foglalt el a szinkronban és a nézők szívében egyaránt.

Isten veled, Mimó!

Forrás: Színház Online.

Nyitókép forrása: Wikipédia / Földi Tamás