Barion Pixel Ingyenes Zámbó Jimmy-túra Budapesten A Király című sorozat segítségével – Coloré

Ingyenes Zámbó Jimmy-túra Budapesten A Király című sorozat segítségével

2023. 02. 04.

Nemrégiben ért véget a Zámbó Jimmy életéről szóló sorozat, A Király. Most bejárhatjuk az énekes életének legfontosabb helyszíneit, s a hibátlan élményben a telefonunk lehet segítségünkre!

A Király valódi és fiktív történetek alapján mutatta be Zámbó Jimmy életét. A fiatal Jimmy-t Olasz Renátó, míg az idősebbet Nagy Ervin jelenítette meg, s így láthattunk bele valamelyest egy korán eltávozott művész életébe.

Az RTL+ és a Hosszúlépés.járunk? segítségével mi magunk fedezhetjük fel Zámbó Jimmy életének fontos helyszíneit. Különlegessége, hogy eljuthatunk általa valódi helyszínekre, és azokra is, melyek a sorozatban szolgáltak díszletül.

Zámbó Jimmy, A Király-túra

Zámbó Jimmy egész élete Budapest egy-egy szegletéhez kötődik. Ahogy A Király című sorozatban is láthattuk: a fővárosban nőtt fel, itt élte fiatal felnőtt éveit, és első, rendszeres munkáit is itt kapta.

A Királyi zarándoklat nevű túra előre meghatározott helyszínekre vezet bennünket, ahol QR-kódok várnak bennünket, amiket beolvasva érdekes történeteket olvashatunk az énekes életéről.

Akár időrendi sorrendben is haladhatunk, így kezdhetünk Jimmy szülőházával, a hetedik kerületi István utca 20-nál, mely ma már nem a hetvenes évek stílusát mutatja, így a készítők másik házat voltak kénytelenek választani a régebbi jelentekhez. Láthatjuk a Baross Gábor Általános Iskolát is, melyet a Zámbó-testvérek előszeretettel kerültek el. Nem elhanyagolható azonban, hogy Jimmy itt kezdett el zenét tanulni, és számos rossz emléket gyűjthetett innen, ugyanis hosszú haja miatt sokat csúfolták, sőt, fejét az iskolai, ma is meglévő kőkapuba verték.

A Batthyány téren megtalálhatjuk az egykori Casanova Bár helyét is, mely 1967-ben nyitotta meg kaput. Helyén egykor a Fehér Kereszt nevű fogadó volt, ahová nem csak megszállni jártak a férfiak. Ennek vette hírét annak idején maga Casanova is, s a legenda szerint azért kapta a bár az ő nevét, mert valaha ő is itt szállt meg.

Az egykori Casanova bár bejáratát mutató tábla a Batthyány téren
Az egykori Casanova bár bejáratát mutató tábla a Batthyány téren / Kép forrása: Fortepan

A fellépések után Jimmy a sashalmi Állomás presszóban és Garay téri piacon eresztette ki a gőzt, majd egy időben valószínűleg innen járt Háfra Marihoz is, akinek a sorozatbeli otthonát tekinthetjük meg a túra során.

Megnézhetjük az Országos Rendező Iroda régi székházát, és Jankai Béla stúdióját is, ahol az első felvételek készültek.

Természetesen a túrából nem maradhat ki Csepel sem, így ha sorrendben haladunk, az utolsó állomásunk a Király sírja lesz.

A túrán akkor is érdemes részt venni, ha nem szerettük Zámbó Jimmy zenéjét, hiszen egy emberi életet ismerhetünk meg, s így olyan dolgokat és összefüggéseket is megérthetünk, amikre nem is gondoltunk.

A további információk és a részletes lista az RTL+ oldalán olvasható.

Nyitókép forrása: RTL