Villámgyors sajtos-köményes rúd

Ha gyorsan szeretnél valami sós finomságot sütni, nincs időd keleszteni, pihentetni, akkor a sajtos-köményes rúd tökéletes választás. Tíz perc előkészítés, 15-20 perc sütés, és máris kész az egyik legfinomabb házi sós süti.

Ha nem vagy egy konyhatündér, mégis szeretnéd elkápráztatni az utolsó percen bejelentkezett vendégeket valami finom, friss házi sütivel, ami akár nassolnivalóként is megállja a helyét, akkor ez a gyorsan összedobható sajtos-köményes rúd mindig jó választás. Jó hír, hogy nem lehet elrontani!

Baked,puffy,cheese,sticks,with,caraway,seeds,and,salt
Kép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kömény

Elkészítés

Egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tejfölt és a sütőport, ízlés szerint sózzuk, majd jól összedolgozzuk és összegyúrjuk. A tésztát kb. 8-10 mm vastagságúra nyújtjuk.

A tészta tetejét bekenjük a felvert tojással, egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot és végül a köményt. Egy éles késsel vagy derelyevágóval csíkokra vágjuk és a rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: Érdemes rögtön dupla adaggal számolni, mert nagyon gyorsan el tud fogyni!

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ami nincs az nem fájhat? Dehogynem. Tudj meg többet a babák fogzásáról!