Barion Pixel 17 év után Újratervezés a Neotonnál: új dallal jelentkezett a legendás együttes – Coloré

17 év után Újratervezés a Neotonnál: új dallal jelentkezett a legendás együttes

2022. 06. 24.

Újratervezés címmel, tavaly év végén jelent meg a Neoton Família Sztárjai új lemeze, erről érkezett az azonos című nyári sláger is. A dalhoz videoklipet is készítettek – erre az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Hosszú évek – kis túlzással mondhatni: évtizedek – után új dallal jelentkezett a ’70-’80-as évek egyik legnépszerűbb magyar együttese, amelynek harmincnál is több magyar nyelvű és tucatnyi angol albuma jelent meg az idők során. 

2005 óta ez a formáció első új dalokat tartalmazó anyaga, és az első teljes stúdiólemez nem kevesebb, mint 29 év után. A korongon Csepregi Éva, Baracs János és Végvári Ádám mellett, Heatlie Dávid, Lukács László és Lukács Andrea működnek közre.

Újratervezés
Kép forrása: YouTube

Három évtized elteltével a mostani videoklipet a Retró Élményközpontban készítették, ami az együttes szerint remekül illik a dal hangulatához: saját bevallásuk szerint jól elbolondoztak a díszleteknek használt retró tárgyak és a ‘80-as, ‘90-es évek nappalijaiból ismerős vízeséses poszter előtt. A készítők azt mondják, hogy bár az Újratervezés egy fülbemászó sláger, fontos üzenetet hordoz. „A dal optimista hangulatú, amivel azt szeretnénk üzenni, hogy mindig, minden nehézség után újra lehet kezdeni. Hiába történik velünk rossz élmény, az ember mindig képes megújulni” – magyarázza Csepregi Éva, a formáció legendás énekesnője.

Újratervezés családon – pontosabban Famílián – belül

Az Újratervezés érdekessége, hogy azt Csepregi Éva fia írta. Heatlie Dávid immár tizenöt éve a Neoton dobosa, és eredetileg a saját formációjának, a HEATLIE-nek szánta a dalt.

„A refrén túl magas volt számomra, közben éreztem azt is, hogy ez inkább popos duettként szólna a legjobban. Megmutattam Édesanyámnak, akinek tetszett az ötlet, és viszonylag hamar írt is rá szöveget, amit aztán közösen énekelnek Ádámmal” – meséli a zeneszám születésének körülményeit a fiatal zenész – aki többek között a Drágám, add az életed és a Nyerős páros című műsorokból is ismerős lehet. „Pörgős, rockos, mai dal, amit idén már a koncerteken is játszottunk. Azt vettem észre, hogy a közönségnek nagyon bejön, velünk együtt éneklik. Természetesen október 22-én, az Arénában is elő fogjuk adni” – tette hozzá.

És hogy miért pont most érezték az idejét annak, hogy új számokkal rukkoljanak elő? „A Covid miatti helyzet miatt több időnk volt arra, hogy kidolgozzunk olyan dalötleteket, amiket a Neotonnal szereztünk az elmúlt években. Ennek eredménye ez a 12 nóta, amelyeket Heatlie Dávid, Csepregi Éva, Végvári Ádám és Baracs Öcsi írtak” – árulták el a Neoton Família Sztárjai.