Barion Pixel Újra itt a Margófeszt, ahol megannyi könyv és program vár bennünket! – Coloré

Újra itt a Margófeszt, ahol megannyi könyv és program vár bennünket!

2023. 08. 08.

Augusztus 10-től 12-ig újra itt a Margófeszt, a könyvrajongók ünnepe.

A Margófeszt augusztus 10-től 12-ig várja a látogatókat a Zala vármegyében található Szentgyörgyváron. A fesztivál nem hazudtolja meg jellegét, ugyanis színpadok sokasága kínálja a különböző programokat. Az irodalmon túl színházi és zenei előadások várják az érdeklődőket, és a gasztronómia is fontos szerepet kap!

Programok a Margófeszten

A kis teleülés kiváló helyszín arra, hogy a szabadban élvezzük a különböző művészeti ágakat, legyen az az irodalom bármely műfaja, zene vagy színház. Az első napon láthatjuk az egyik legismertebb kortárs írót, Grecsó Krisztiánt, aki Beck Zoltánnal varázsolja a színpadra az irodalom és a zene elegyét. Őket az Analog Balaton követi, aki Boldizsár Ildikó balatoni meséivel teszi teljessé az estét.

A Margófeszt irodalommal, zenével és színházzal várja az érdeklődőket / Kép forrása: Pixabay
A Margófeszt irodalommal, zenével és színházzal várja az érdeklődőket / Kép forrása: Pixabay

A második napon a színpadon láthatjuk többek közt a Quimby frontemberének, Kiss Tibornak a formációját, az Aranyakkordot. Rajtuk kívül láthatjuk a színpadon többek közt a Hiperkarma frontemberét, Bérczesi Róbertet is! A fellépések különlegessége az lesz, hogy teljesen új oldalukról ismerhetjük meg az előadókat, ugyanis nem a zenéé lesz a főszerep, mint esetükben általában megszokhattuk.

Horváth Kristóf és Simon Márton abban segítenek a workshopjaikon, hogy megérthessük a slam poetry alapjait, az irodalmi színpadon pedig Boldizsár Ildikóval, Visky Andrással és Tompa Andreával hallgathatunk beszélgetést.

Éjszakánként filmvetítésre készülhetünk, a templomban pedig a zene rajongóit várják komolyzenei koncertekkel. Ezeken kívül megismerkedhetünk a zalai jellegzetességekkel, kóstolhatunk rizlinget, de kenuzhatunk is!

A gyerekek sem fognak unatkozni, ugyanis játszótér és bábelőadás is várja őket, ráadásul új mesekönyveket is találhatnak a könyvesboltban.

További információ a Margófeszt oldalán található.

Nyitókép forrása: Pixabay