Új klip készült George Harrison My Sweet Lord című dalához

2021. 12. 29.

Az évforduló alkalmából egyedi klip készült az egykori Beatle szerzeményéhez.

A My Sweet Lord George Harrison All Things Must Pass című albumának nyitódala. 1971-re a dal a lejátszási listák első helyét foglalta el az Egyesült Királyságban. Ennek nemcsak maga a dal volt az oka, hanem az is, hogy komoly szerzőjogi botrány volt belőle, mivel hasonlít Ronnie Mack He’s So Fine című dalához. Végül a bíróság úgy határozott, hogy George Harrison nem direkt használta fel a dallamokat, csupán tudat alatt gondolta, hogy az ő fejéből pattant ki.

A botrány ellenére a Krisna dicsőségére írt dal a mai napig népszerű, mi sem mutatja ezt jobban annál, hogy több művész összeállt azért, hogy klipet készítsenek hozzá.

A kisfilmben olyanok tűnnek fel többek közt, mint Mark Hamill, Weird Al Yankovic, Ringo Starr, George fia, Dhani és felesége Olivia Harrison, Joe Walsh, Shepard Fairey, Jeff Lynne és Aimee Mullins.

A készítők elmondták, hogy mivel maga George is humorral készítette a videóit, most is hasonlóra vették a stílust, és csupa olyan szereplővel töltötték fel, akik szerették a zenészt és munkásságát.

Nyitókép forrása: Northfoto