Barion Pixel Az új Drakula filmért még Stephen King és Guillermo del Toro horror mesterek is odáig vannak – Coloré

Az új Drakula filmért még Stephen King és Guillermo del Toro horror mesterek is odáig vannak

2023. 08. 19.

Egy új Drakula-adaptáció készült Demeter utolsó utazása címmel, és a műfaj rajongói készülhetnek, hiszen igazán nagy alkotók magasztalják a projektet.

A Drakula londoni útjáról készült új horrorfilmet dicsőíti Stephen King és Guillermo del Toro író-rendezők is, akiknek az ízlése azért nem akármilyen.

Az idők folyamán számtalan rendező és író osztotta meg már értelmezését a legendás vámpír karakterről, ilyen volt Francis Ford Coppola, Mark Gatiss és Stephen Moffat, aki a 2020-as BBC-sorozatot alkotta meg. A Drakula-filmeknek akadnak vígjáték zöngéik is, ilyen volt nemrég a Reinfield, Nicolas Cage színésszel.

Ghdh
Ghdh

A Demeter utolsó utazása Bram Stoker 1897-es regényének hetedik fejezetének adaptációja, amely a Kapitány naplója címet viseli. A történet bemutatja a Demeter kereskedelmi hajó sorsát, amely a fekete-tengeri várnai kikötőből tart az angliai Whitby-be, ám sorsa elég végzetesre fordult.

Az André Øvredal által rendezett The Last Voyage of the Demeter horrorfilm főszereplője Liam Cunningham, Corey Hawkins, Aisling Franciosi és az Oppenheimer sztárja, David Dastmalchian lesznek. Drakulát pedig ezúttal Javier Botet keltheti életre. Ne feledjük, hogy van magyar vonatkozása is a karakternek, hiszen az első Drakulák egyike Lugosi Béla színész volt.

Guillermo del Toro szerint a film “pompás, pazar és vad”, míg Stephen King azt nyilatkozta:

Kételkedtem A Demeterrel kapcsolatban, de ez egy torokszorítóan izgalmas élmény. Engem a hatvanas-hetvenes évek Hammer gyártású horrorfilmjeinek legjobbjaira emlékeztetett.

Az előzetes itt látható:

Forrás: The Guardian
Borítókép forrása: imdb
/szelavi/napijo/uj-drakula-film-elozetes/