Barion Pixel Bemutatta új albumát a Follow the Flow – ismét megtelt a Budapest Park – Coloré

Bemutatta új albumát a Follow the Flow – ismét megtelt a Budapest Park

2023. 06. 04.

Május 27-én tartotta a lemezbemutató koncertjét a Follow the Flow a Budapest Parkban. A trió, Szakács Gergő, Fura Csé és BLR a zenekarukkal és egy még egy kórussal állt színpadra.

Kicsit késve érkeztem a Budapest Parkhoz, nem értem oda kb. 19 órára, a kezdésre. Pedig kivételesen egy olyan előzenekart hívott meg a fellépő együttes, akik tényleg jók. A Soulwave melegítette be a közönséget a Follow the Flow koncert előtt. Az utóbbi időben bármilyen koncerten voltam, az előzenekar sajnos rémes volt. Itt már a jelenlévők számán is látszott, hogy azért egy komolyabb banda áll a színpadon, már ekkor is több mint félig megtelt a Park.

Soulwave egyébként nem tegnap kezdte a zenészi pályát, a Wikipédia szerint már 2007-ben megalapította a zenekart Fodor Máté énekes. Bár igazán aktívaknak 2012 óta mondhatók, egy kisebb szünet után. 2017-ben megjárták az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi előválogatóját is, ahol a döntőig jutottak. Azóta pedig jelen vannak a magyar zenei világban, csak valahogy az igazán átütő siker várat még magára. Ők inkább a lassan építkező zenekarok közé tartoznak, pedig érdemes rájuk figyelni.

Igazán jó bulit csaptak, látszott a tömegen, hogy tényleg élvezik a koncertet, sokan üvöltötték a Kalandor, vagy az Ami Nem Öl Meg című számaikat. Kicsit azt sajnáltam, hogyha már ott volt a Szakács Gergő a Follow the Flow miatt, Fodor Máté mégis egyedül adta elő a Minden Tévedésem című dalt, amit együtt írtak.

Végül egy kb. egyórás szettet nyomott a Soulwave, mielőtt megérkezett az este nagy fellépője.

Follow the Flow a Budapest Parkban

Mire a Follow the Flow színpadra lépett, annyira megtelt a Budapest Park, hogy nagyjából egy-egy lépésnyi helye volt a küzdőtéren az embernek a táncolásra. Az első sorokban még ennyi se.

A srácok meginkább az első, a második és a legújabb, harmadik lemezről válogatták a dalokat. Ritkán húzták az időt beszélgetéssel, szinte egyik számról ugrottak a másikra. Tény, hogy nem is jellemző rájuk, hogy sokat lelkiznének két dal között a színpadon. Már öt éve működnek ők így hárman együtt, ami abszolút látszik az összhangon, de a fejlődésen is. Míg korábban leginkább Fura Csé tartotta a kapcsolatot a közönséggel, ez egyre inkább megoszlik a fiúk között, Szakács Gergő, aki önmagát is inkább introvertált alkatként írja le, sokkal jobban kivette részét a beszélgetésből.

Az új albumuk május 12-én jelent meg, de a már rajta szereplő dalok jelentős részét harsogta a közönség. A régebbi számoktól pedig tényleg csak úgy zengett a Park.

A Follow the Flow-tól nem áll távol, hogy társadalmi problémákkal foglalkozzanak, így van ez a új dalaikban, a Szélcsend és az Egyedül a sötétben című számokban. De az albumon akad egy zene, amit az alkoholról írtak, a Kettőnk közt. Valamint egy Vidám dal is, a címe is ezt mutatja, ami elvileg azért született, mert kevés vidám zenéjük van. Dallam szempontjából tényleg abszolút jókedvűnek mondható, azért a szöveg vidámságáról lehetne vitatkozni, kicsit inkább önironikus.

A koncert- és fesztiválszezon éppen csak elkezdődőben van, így idén is rengeteg helyen lehet majd elkapni a fiúkat.

Borítókép forrása: Follow the Flow