Barion Pixel Tökéletes anya: az idegeinkre megy a Netflix új minisorozata – Coloré

Tökéletes anya: az idegeinkre megy a Netflix új minisorozata

2022. 07. 02.

A tökéletes anya c. négyrészes francia thriller-dráma Frédéric Garson rendezésében és Julie Gayet, Andreas Pietschmann, Eden Ducourant és Maxim Driesen főszereplésével már elérhető a Netflixen. Te mit tennél meg a lányodért?

Bár fikció, A tökéletes anya mégis komoly kérdést feszeget: mit tehet egy édesanya, ha a lányát gyilkossággal vádolják, ráadásul kiderül, hogy lányának ártatlansága erősen megkérdőjelezhető?

Miről szól A tökéletes anya?

A sorozat nem sokat teketóriázik, egyből a nyitójelenetnél mély vízbe dobja a nézőt: a dezorientált Anya éppen kibotorkál egy bűntett helyszínéről, miközben az ő narrálásában megismerjük a családi helyzetét, illetve, hogy hogyan keveredett gyilkosság gyanújába. Merthogy saját elmondása szerint ő ártatlan. Csakhogy az irányítás hamarosan kicsúszik a kezéből, és egyre inkább úgy tűnik, hogy az szende arc mögött egy egészen másik személy lapul.

A Tökéletes Anya
A tökéletes anya főszereplői Helene (Julie Gayet), az anya, és Anya (Eden Ducourant), Helene lánya (Kép forrása: Jugo Mobile)

Nem egyszerű nagyot alkotni a krimi-thriller műfajban, ez bizonyos szempontból látszik is a sorozatban – az alkotóknak mégis sikerült úgy összerakniuk a jeleneteket, hogy az egyenként ötven perces részek alatt egy pillanatig se unatkozzunk. Hiszen már a második résznél világossá válik számunkra, hogy a történet korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek Amya elmesélte.

A tökéletes anya bepillantást enged az Anya történetét körülvevő káoszba, Helene – az édesanya – elkeseredettségébe és magába a gyilkosságba. Ami szintén pozitívum, hogy a széria nem csupán Helene, de a család és a barátok szemszögéből is bemutatja, milyen érzelmi hullámvasútra kerül az ember, ha egy szerettét gyilkossággal gyanúsítják. Mindennek a közepén pedig ott áll Helene, aki mindent megtesz, hogy bebizonyítsa lánya ártatlanságát. Ám a fordulatos események legérdekesebb része mégis egyértelműen Anya. Minden vele kezdődik, és vele ér véget – ő a hős és a gonosz, akiről képtelenség eldönteni, hogy elkövető vagy áldozat.

Borítókép forrása: Jugo Mobile