Barion Pixel Titkos invázió: Nick Fury nem vén ember – Coloré

Titkos invázió: Nick Fury nem vén ember

2023. 08. 07.

Véget ért a Marvel Titkos invázió című sorozata, ami Nick Fury nagy visszatérése volt. Sajnos a sorozat viszonylag kevés nézettséget hoz, pedig igazán izgalmas darabja lett az új erának.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Bosszúállók: Végtelen háborúval és a Végjátékkal véget ért egy korszak. A Marvel filmek és sorozatok nézettsége egyre csökken, néhány darabnak sikerült csupán egészen sok embert leültetni a vászon vagy a tévé elé. Sajnos a Titkos invázió nem ezek közé tartozik.

Nick Fury számomra az egyik legmeghatározóbb Marvel karakter, mondhatjuk, hogy valahol neki és Samuel L. Jacksonnal köszönhetjük, hogy idáig eljutott ez a franchise, hiszen mégis csak ő trombitálta össze a csapatot. Úgyhogy igazán megérdemelt már egy sorozatot, amiben nemcsak mellékszereplő, hanem végre körülötte forog a történet.

titkos invázió
Kép forrása: Titkos invázió / Disney+

A Titkos invázió sztorija

A cikk spoilert tartalmaz!

Nick Fury valamilyen titkos projekten dolgozik az űrben, de visszatér, amikor kiderül, hogy Földön titokban élő skrullok egy lázadó csoportja el akarja foglalni a bolygót. Korábbi barátjának, és a skrullok tábornokának segítségével próbálja meg megakadályozni az emberiség kihalását.

Érdekes látni, hogy a korábban félelmetes Nick Fury egy időre elvonul az űrbe, és milyen szinten felejtődik el a hírneve. A S.H.I.E.L.D. korábbi igazgatójának már a nevétől is reszketett korábban mindenki, most pedig úgy beszélnek róla, mint egy kivénhedt senkiről, aki nem sok vizet zavar. Nyilván Fury hamar megmutatja, hogy azért még mindig jól forog az agya, és igazi mesterkém, aki még berozsdásodva is zseniális.

Azért érződik, hogy a Titkos invázió előtt Fury sokáig nem volt a Földön, sokat hibázik, ami komoly tragédiákkal jár, éppen ezért is sikerült izgalmasra a sorozat. Itt sincs senki biztonságban, rögtön egy fontos karakter halálával zárják az első részt, és ezzel nem lesz vége a vérengzésnek.

Inkább kémsorozat, mint akció

A Titkos invázió néha kifejezetten lassú, lassan építkezik, inkább a karakterfejlődésre és nem az akcióra összpontosít, bár ebből is akad azért benne bőven. Annak, aki a csihi-puhit szereti, unalmas lehet, ahogy egymás lépéseit próbálják megfejteni a karakterek. Fury és Talos (Ben Mendelsohn) évődései idegsítő szintig is el tudnak jutni, valamint kissé furára sikerült az összecsapás G’iah (Emilia Clarke) és Gravik (Kingsley Ben-Adir) között.

Mindezek mellett szerintem a Titkos invázió az egyik legérdekesebb vállalása a Marvelnek, valami olyan, amihez hasonló még nem volt korábban. Nekem kifejezetten tetszik, hogy időnként el merik engedni a bevált receptet, és kipróbálnak valami újat, így a hiába ellenére is csak ajánlani tudom a Titkos inváziót. Nézzétek meg, ha még nem tettétek!

Borítókép forrása: Titkos invázió / Disney+