Barion Pixel Találmányok könyve – Ismerd meg a feledésbe merült feltalálókat! – Coloré

Találmányok könyve – Ismerd meg a feledésbe merült feltalálókat!

2022. 05. 15.

Napelem, nikkel-hidrogén akkumulátorok, drón és számítógépek nélkül aligha tartana ott az emberiség, ahogy ma él. De egyből rá tudnánk vágni, hogy melyiket ki találta fel? A Találmányok könyve ebben segít.

Tim Cooke ismeretterjesztő kötete 2022-ben jelent meg és a Találmányok könyve – Elképesztő ötletek, amelyek megváltoztatták a világot címet viseli, mely első ránézésre gyermekeknek készült, de mi, felnőttek is rengeteg hasznos infót megtudhatunk belőle. Hiszen találmányok százai vesznek körbe minket mindennapi életünk során, mégsem tudjuk mindről, hogy kinek köszönhetjük. Oké, a telefont Graham Bell, a Ford T-modellt pedig Henry Ford ötlötte ki, de vajon ki alkotta meg a vízöblítéses vécét, az életmentő pacemakert vagy jött rá az ujjlenyomat fontosságára?

Libri találmányok könyve
Forrás: Libri

A találmányok megváltoztatják az életünket! Fedezd fel a történelem több mint 40 jelentős innovációját, a vízöblítéses vécétől kezdve a bioüzemanyagon és a mikroszkópon át az internetig!
Tudd meg, hogyan, mikor és miért jöttek létre azok a dolgok, amelyek előre mozdították a világ kerekeit! Találkozz a híres – és a feledésbe merült – feltalálókkal, és merülj el ezzel a szórakoztató útmutatóval a technológia és kütyük világába, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen lenne az élet!

Az igazán egyszerű nyelvezetű könyv pont elég információt nyújt egy, a téma iránt érdeklődő általános iskolás gyereknek, de ahogy írtam, egy felnőttnek is élvezetes. A gazdagon illusztrált, igényes kötetben számos alkalommal megjelennek a nők is, amit örömmel üdvözöltem, mert az embernek az az érzése, hogy a történelmet nagyjából mindig a férfiak befolyásolták – pedig ez nem így van, írtunk is remek női feltalálókról korábban.

A fenti kérdésekre a válasz egyébként Thomas Crapper londoni vízvezetékszerelő, Albert Hyman amerikai feltaláló és Juan Vucetich argentin rendőrtiszt neve, de hogy pontosan hogyan jutottak el a találmányokig és hogy azok szándékosan születtek meg vagy a véletlen okozta őket, kiderül a Találmányok könyvéből!