Barion Pixel Szuperhősök máshogy: The Boys – Coloré

Szuperhősök máshogy: The Boys

2021. 07. 26.

Az Amazon produkciója görbe tükröt mutat a szuperhősös moziknak, de nem egy olcsó paródiáról van szó.

A kétezres évek eleje óta zakatol teljes erőbedobással a szuperhős-gépezet, aligha van olyan ember a világon, aki ne találkozott volna már legalább egy karakterrel vagy filmcímmel a Marvel, a DC vagy akár a kisebb stúdiók alkotásai közül.

2020 The Boys: Season 2 Tv Set
Forrás: northfoto.com

Épp ezért mindannyiunk fejében úgy élnek a szuperhősök, mint természetfeletti képességekkel, technikával megáldott lények, akik célja általában az, hogy a – földi vagy a földön kívülről érkező – gonoszokat legyőzzék. Ugyan a képregényfilmek igyekeznek megmutatni a szuperhősködés árnyoldalát is, és azt, hogy ők nem valamilyen problémáktól mentes, makulátlan erkölcsű csapat, hanem igenis vannak problémáik, az Amazon 2019-ben még ennél is tovább ment. Unod, hogy Amerika kapitány folyton jót cselekszik, hiába verekszik Batman, nem tudod érte utálni? Akkor íme, a The Boys-t pontosan neked találták ki!

Adott egy világ, ahol a hősök egy órási marketingbirodalom középpontjában állnak, nap, mint nap lehet velük találkozni az utcán, a társadalom imádja őket és mindent el lehet velük adni – az árnyoldalról azonban senki sem beszél. Történetesen arról, ami Hughie-val (Jack Quaid) történik az első epizódban, és amelyik jelenettől kezdve az ember már tudja, miért kapott 18-as karikát a sorozat. Főhősünk későbbi motivációját ugyanis az adja, hogy szerelmét a világ leggyorsabb embere, A-Train egyszerűen elgázolja, amit a lány nem él túl – hogy is élné, hiszen nagyjából fénysebességgel robogtak keresztül rajta. A sokk után Hughie-hoz megérkezik egy öltönyös úr és sajnálkozások közepette alá akar vele íratni egy titoktartási szerződést, hiszen nem derülhet fény arra, hogy a hősök hibázni is tudnak. A srác nemet mond, ezután keresi fel őt Billy Butcher (Karl Urban), aki felvilágosítja, hogy nincs egyedül, emberek százainak az életét tették már tönkre a „szupik”. Ha akcióban, iróniában, vérben és leszámolásban gazdag szuperhősös tartalomra vágysz, kezdd el a The Boys-t!