Szókincsbővítés szórakoztatóan

2021. 08. 25.

“A Gizdaszavak oldal elsődleges célja, hogy minél szélesebb körű szókinccsel rendelkezzünk. Cél továbbá, hogy a megfelelő közegben, vagy kontextusban, a megfelelő szavakat tudjuk használni – és használjuk is.”

A szókincs sosem lehet elég bő, és ha már úgyis mindennap bújjuk az Instagramot és/vagy a Facebookot, miért ne csempészhetnénk bele hasznos dolgokat? Facebookon kilencezren, Instán pedig több, mint hetvenezren követik a tavaly létrejött Gizdaszavakat, akik már a Vates Project nevű irodalmi ruhamárkával is kollaboráltak.

A követőik naponta ismerkedhetnek meg kevésbé ismert vagy használt, sokszor idegen eredetű, esetleg régies szavakkal, és az oldal készítői persze feltüntetik a jelentést is a fekete kerettel ellátott, világoskék hátterű posztokban. Az egyedi kinézetnek köszönhetően messziről felismerni a munkáikat, és nem csak saját kútfőből dolgoznak, hanem javasolni is lehet szavakat, amik akkor kerülnek ki, ha megütik a szintet, vagyis meghaladják az alapszókészletet. Tudod mi az, hogy deprimál, kire mondják, hogy megéra, és mit csinál, aki alterál?

Borítókép forrása: Facebook/Gizdaszavak