Színházi élmény otthonról: eSzínház Fesztivál

2021. 09. 15.

Szeptember hagyományosan a színházi szezon kezdete. Kérdés, idén a pandémia negyedik hulláma miatt fel tudjuk-e keresni a színházakat, az azonban biztos, hogy az eSzínház Fesztiválnak köszönhetően nem leszünk megfosztva az élménytől.

2021. szeptember 17. és 26. között zajlik az eSzínház Fesztivál, melynek során prózai előadás kategóriában 19, gyermek- és ifjúsági előadás kategóriában pedig hat előadást lehet megnézni.

Az előadások között ugyanúgy ott van a Mesél a bécsi erdő (Örkény Színház), mint a Kvartett (Pesti Színház), A mi osztályunk (Katona József Színház), a Mercedes Benz (Vörösmarty Színház), a Lila ákác (Szigligeti Színház, Nagyvárad), a Kislányom, Anne Frank (Budapest Táncszínház), mint Csemer Boglárka és Grecsó Krisztián közös estje.

Anne Frank
Egy kép a Budapest Táncszínház produkciójából / Fotó: eszinhaz.hu

Szavazni is lehet a legjobb produkciókról

Az Alapítvány a Magyar Színházakért kezdeményezésének több célja van: nemcsak a színházak értékes alkotásait akarja bemutatni, hanem azt is, hogy az online vetítésre adaptált előadások új látásmódot hoznak létre, és képesek egyedi élményt biztosítani a nézőnek. Végül pedig fontos cél a pandémia által sújtott színházak támogatása, amelyekkel megosztja a jegybevételt.

IDE kattintva találod az előadások teljes listáját, ahol kiválaszthatod, te melyiket néznéd meg a legszívesebben. És nem csak nézni lehet… A legjobb előadások ugyanis díjat kapnak részben a szakmai zsűri, részben pedig a közönség szavazatai alapján. Ha kedved támadt részt venni a döntésben, akkor csak rajta!

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix