Barion Pixel Ha lopni akarsz, lopj sokat – nézd meg a Simlist az Apple TV+-n – Coloré

Ha lopni akarsz, lopj sokat – nézd meg a Simlist az Apple TV+-n

2023. 03. 18.

Az Apple TV+ által gyártott Simlisben (Sharper) senki sem az, aminek látszik. A nemrég debütált neo-noir thriller New York elitjének zavaros ügyeibe kalauzol minket.

Február 17-én jelent meg az Apple TV+ kínálatában a Simlis, melyben a tehetős karakterek pénzért és hatalomért versengenek, éw tele vannak ambícióval, kapzsisággal, kéjvággyal és féltékenységgel.

Szereted a fordulatos filmeket? Mit szólnál egy filmhez, amiben egy tucatnyi fordulat van? A Simlis számos különböző fejezetből épül fel, egy-egy rész szól minden egyes szereplőről, mindegyik rész új perspektívát kínál az addigi sztoriról.

Tom (Justice Smith) egy szerény, csendes New York-i könyvesboltban dolgozik. Amikor megjelenik Sandra (Briana Middleton), aki egy régi klasszikust keres, Tom szeme felcsillan. Az elveszettnek tűnő lány csupa kedves mosoly, persze hamarosan egymásba szeretnek. Boldogságban úsznak, amíg ki nem derül, hogy Sandra bátyjának pénzre van szüksége – sok pénzre –, és Tom úgy gondolja, hogy tud segíteni. Innentől kezdve az addig romantikus film drámává változik, és tulajdonképpen le sem lehet írni spoilerek nélkül a történet bármely szeletét. Legyen elég annyi, hogy senki sem az, aminek látszik, mindenki mindenkit hülyének néz, az emberek pedig többszörösen húzzák keresztül egymás számításait és csapják be társaikat. Ugyan a kritikusok szerint a Simlis nem elég okos és igazán kiszámítható, egy laza hétköznap esti filmezéshez szerintünk tökéletes.

A fentieken kívül központi karaktert alakít még Julianne Moore (egy milliárdos szeretője), Sebastian Stan (előbbi erőszakos és rosszéletű fia) és John Litgow (a milliárdos).

Borítókép forrása: Apple TV+