Robin Cook: Mobil – Akarod, hogy a telefonod döntsön az életedről?

Aktuális és elgondolkodtató témát boncolgat könyvében az orvosi krimik koronázatlan királya: átveszi-e a technológia és a mobil az orvosok szerepét, rábízhatjuk-e az életünket az okostelefonunkra telepített applikációra? Két évtizeddel ezelőtt még a sci-fi műfajába tartozott volna a történet, ma viszont már magát a valóságot látjuk megvalósulni az izgalmas sztoriban.

Az orvosi hivatás gyökeres változások előtt áll – az információs technológia, a nanotechnológia és a genomika fejlődésének köszönhetően az orvosok hamarosan egészen más szerepet tölthetnek be. George Wilson, a Los Angeles-i Egyetem klinikájának negyedéves radiológus rezidense is tanúja annak, amint az okostelefonok új nemzedéke váltja fel a régi vágású háziorvosokat. Afféle személyi asszisztensként komplex és a páciens igényeihez igazított szolgáltatásokat nyújtanak, életjeleket követnek és diagnózisokat állítanak fel, a nap huszonnégy órájában. Az alkalmazás az iDoc nevet kapja.

Robin Cook Mobil Konyvajanlo 01
Forrás: Libri

George tragikus körülmények között ismeri meg a fejlődés új irányvonalát. Egyik reggel arra ébred, hogy menyasszonya, aki nemrég jelentkezett az iDoc bétatesztelésére, holtan fekszik mellette. Majd ezt követően több olyan beteg is meghal, akik nála jártak radiológiai vizsgálaton. Mint kiderül, valamennyien résztvevői a húszezer fős mintán végzett tesztelésnek…

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

4+1 dolog a sminkelésben, amit ne kövess el 40 felett