Barion Pixel Robert Downey Jr. dokumentumfilmmel tiszteleg édesapja élete és emléke előtt – Coloré

Robert Downey Jr. dokumentumfilmmel tiszteleg édesapja élete és emléke előtt

2022. 11. 18.

Robert Downey Jr. nevének utolsó tagja arra utal, hogy van egy idősebbik Robert Downey is, hiszen az édesapját is így hívják. Míg a Marvel-filmek sztárjának életéről szinte mindent tudunk, addig a tavaly elhunyt Robert Downey Sr-ról alig valamit.

Egy tehetséges underground filmrendező, Robert Downey” – így mutatták be annak idején egy showműsorban Vasember édesapját, akiről most fia dokumentumfilmet készített. Ugyan Hollywoodban a Downey név említésére a fiatalabbik sztár ugrik be mindenkinek, édesapja is tehetséggel megáldott művész volt, csak a kamerák másik oldalán tevékenykedett. „Nagyon érdekel, hogy ki is az édesapám éppen itt és most

Robert Downey Sr. a hetvenes évektől kezdve dolgozott Hollywoodban és karrierválasztása nagy hatással volt fia életére, főleg arra, hogy végül színész lett belőle.

Az ifjabbik Downey dokumentumfilmjében ő maga is nagy szerepet játszik, sok közös beszélgetést láthatunk majd benne a szüleivel és édesapjával. „Nagyon érdekel, hogy ki is az édesapám éppen itt és most. Nem tudhatjuk, mennyi időnk lesz még együtt” – mondja az előzetesben a színész, melynek hangulata cseppet sem szomorkás – pedig erre számítottam, hiszen a rendező tavaly júliusban hunyt el, 85 éves korában. Élete utolsó öt évében Parkinson-kórral küzdött, innen is származott fia motivációja, hogy megörökítse édesapját, gondolatait és hogy később legyen valami, aminek segítségével méltóképp emlékezhetnek majd rá.

Robert Downey Jr
Forrás: Netflix

A Sr. névre keresztelt produkció december másodikától lesz elérhető a nagyközönség számára a Netflixen.