Óbuda napja – Nem csak óbudaiaknak!

2023. 05. 04.

Az Óbuda napja nevű rendezvény idén is vár mindenkit, hiszen a programok korántsem csak környékbelieknek szólnak!

Az Óbuda napja május első hétvégéjén, 6-án és 7-én várja az érdeklődőket. A több helyszínen lévő eseménysorozat Fő téren, a Szentlélek téren, a Kobuci Kertben és a Csobánka téren lesz látható, de emellett a városrész múzeumaiba is ellátogathatunk, és helyben árult finomságokat is fogyaszthatunk!

Az eseményen több díjat is átadnak, így az Óbuda-Békásmegyer Díszpolgára címet, a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Közbiztonságáért díjakat, valamint idén először a Zöld Óbudáért Díjat is.

Ingyenes programok az Óbuda napján

A programok közt gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatják azt, ami számukra élvezetes. Szombaton fellép többek közt a Mayer’ Jazz, Kegye János pánsípművész és a Kiflihajó nevű zenekar is, akik elsősorban a gyerekeket várják. Ezen a napon lesz kutyásbemutató is, és délután 3 órától sor kerül a díjátadó ceremóniára. A díjakat Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át, majd ezt követően Bródy János meglepetésművészként lép fel az eseményen.

Vasárnap a programot többek közt Hrutka Róbert és a Hooligans folytatja.

A szervezők különös figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, ezért támogatják abban a látogatókat, hogy gyalogszerrel vagy biciklivel közelítsék meg a helyszíneket, különösen azért, mert a rendezvény védett területen van, így csak korlátozott számban tudnak autókat fogadni.

Az eseményen úgynevezett REpohárból fogyaszthatjuk a vásárolt italokat, amit visszaválthatunk, vagy akár meg is tarthatunk.

További információ az Óbuda napja oldalán található.

Nyitókép forrása: Óbuda napja