Barion Pixel Zabolátlan pillantás – kortárs spanyol rendezőnők munkái a Cervantes Intézetben – Coloré

Zabolátlan pillantás – kortárs spanyol rendezőnők munkái a Cervantes Intézetben

2022. 06. 08.

Programötletünk kedd estékre: A Cervantes Intézet Női tér „Zabolátlan pillantás” elnevezésű filmciklusa június 7. és 28. között kortárs spanyol rendezőnők munkáiból fog válogatni.

Több, mint tíz éve rendezik meg minden évben a Cervantes Intézetben a Női teret, melynek – a nevéből is látszik – a nők állnak a középpontjában. Spanyol születésű női filmrendezők munkáival ismerkedhetnek az érdeklődők, idén négy olyan alkotással, melyek melyek a fikció és a dokumentumfilm határán mozognak.

Az alkotásokban megismerhetjük Niño de Elche flamenco-énekest, akit Leire Apellaniz Kozmikus ének című filmje hoz közelebb a nézőhöz. Június 14-én a kudarcba fulladt kapcsolatok örök érvényű kérdését teszi fel Liliana Torres, aki nemcsak rendezője, hanem főszereplője is a Mit rontottunk el?-nek.

cervantes intézet
Forrás: Cervantes Intézet

A nagy villanás újdonságot hozott a művészfilmek világába, ezt június 21-én 18 órától láthatja a közönség, melynek alapját extremadurai, falusi nők csoportjával rendezett műhelyek sorozata képezi. A sajtóanyag szerint különlegességével minden esély megvan arra, hogy idővel kortárs klasszikussá váljon. 28-án pedig a Breathe c. dokumentumfilmmel zárul a Cervantes Intézet idei Női tere, melynek felvételei a barcelonai Brains 1, női büntetésvégrehajtó intézményben készültek.