Konnekt LIVE – fesztivál, ami segít a továbbtanulásban

2022. 01. 21.

Az év ezen szakaszában mindig aktuálissá válnak a pályaorientációt és a továbbtanulást segítő cikkek, kiadványok és rendezvények, hiszen közeledik a felsőoktatási képzésekre való jelentkezés határideje.

A 2015-ben létrejött Konnekt Egyesület célja, hogy a középiskolás fiatalok tudatos pályaválasztását és továbbtanulását segítse. Elsőként a Mentorprogrammal, majd a HovaTovább? pályaorientációs tréning megvalósításával, idén pedig már ötödik alkalommal, január 22-én rendezik meg a Konnekt LIVE – Az útkeresők fesztiválja elnevezésű egész napos, online követhető programjukat. Az eseményen teljesen ingyenes, csupán regisztrációra van szükség, és mivel az interneten bárki számára elérhető lesz, így a szervezők remélik, hogy az ország minden pontjából becsatlakoznak majd az érdeklődő fiatalok. Fontos kiemelni, hogy nemcsak az érettségi és továbbtanulás előtt állóknak szól a program, hanem bárkinek, aki pályaváltáson, tudatos karrierépítésen gondolkozik.

Konnekt Live továbbtanulás
Forrás: Konnekt Egyesület

A pályaválasztás mindenki életében fordulópontot jelent, és sokan vagyunk/voltunk úgy, hogy több terület iránt is érdeklődtünk, de nem tudtunk dönteni. Kívülről pedig pláne nehéz megítélni, hogy hozzánk melyik karrierút illik a leginkább, úgy hisszük, ha érdekel egy szakma, a legjobb, ha közvetlenül az abban dolgozóknak tesszük fel az azzal kapcsolatos kérdéseinket – a Konnekt LIVE erre a tökéletes alkalom, mert több, mint ötvenféle szakmabeli vesz részt az eseményen és mesél munkájáról, mindennapjairól, melyet kötetlen beszélgetések követnek majd. Az előadók között szerepel Zsigmond Tamara színésznő, Dávid Kornél kosárlabdázó, Wolf Kati énekesnő, Deli Sándor légiforgalmi irányító, Madarász Isti filmrendező, a Mélylevegő Projekt képviselőiként Juhász Bettina és Volf Petra, Vásárhelyi Orsolya data scientist és még sokan mások.

Emellett olyan hasznos előadásokba is belehallgathat, aki becsatlakozik a Facebook-eseménybe, mint a mentális egészség, a nők szerepe vezető pozíciókban vagy olyan szakmák, amelyekről néhány éve nem is gondoltuk volna, hogy létezni fognak. Ha nem jutottál el egy nyílt napra sem, vagy a vírus miatt nem szerettél volna tömegrendezvény közelébe menni, ez az online fesztivál pont neked való!