Barion Pixel Hallgasd meg Koncz Zsuzsa és Jordán Adél régi új duettjét – Coloré

Hallgasd meg Koncz Zsuzsa és Jordán Adél régi új duettjét

2022. 10. 08.

Koncz Zsuzsa nemsokára válogatáslemezzel jelentkezik, melynek örömére újra hallhatjuk a régi dalokat. Ezek közül az egyik a Valaki kell, hogy szeressen, amit Jordán Adéllal énekel.

Koncz Zsuzsa éppen hatvan éve, az 1962-es Ki mit tud? című műsorban tűnt fel, amikor is Gergely Ágival közös fellépésével a második helyig jutottak. A műsor által országos ismeretségre tett szert, és olyan, akkor még kezdő együttesekkel kezdett el együtt dolgozni, mint az Illés, a Metro és az Omega.

Az Ezek a fiatalok című filmben olyan dalokat énekelt, mint a Mr. Alkohol és a Szőke Anni balladája, melyek után hamar elismert énekesnő lett.

1970-ben jelent meg Szerelem című második albuma, amin szerepel többek között az Amikor, a Miért hagytuk, hogy így legyen és a Valaki kell, hogy szeressen is. Ez utóbbit öltöztette új köntösbe Závodi Gábor, zenei producer.

Koncz Zsuzsa 60 éve a pályán

Az énekesnőnek a kerek évforduló alkalmából újabb lemeze jelenik meg Te szeress legalább címmel, melyen az utóbbi hatvan év, számára legkedvesebb dalait hallhatjuk. Az alkotók számos meglepetést ígérnek, melyek közül az egyik az Illés Lajos és Bródy János által jegyzett Valaki kell, hogy szeressen feldolgozása volt. A zenei megújuláson túl az előadásmódon is változtattak, ugyanis Koncz Zsuzsa mellett Jordán Adélt hallhatjuk a dalban.

A videoklip érdekessége, hogy a régi felvételek nem azok, amik a Szerelem című lemezhez készültek, ugyanis már nincsenek meg a Televízió archívumában. Szerencsére azonban egy 1972-ben készült felvételt megőrzött a Szlovák Nemzeti Televízió, így az új klipben láthatjuk, amint Koncz Zsuzsa 1972-ben énekli azt a dalt, amit Jordán Adél 2022-ben.

Párosukból csodás duett született, és a klip is igazi időutazásra hív. Jordán Adél elmondta, hogy nagyon örült a felkérésnek, mert számára Koncz Zsuzsa egy igazi ikon. Éppen ezért volt benne egy kis félelem, de a találkozás után az énekesnő közvetlenségét és kedvességét látva minden aggodalma elszállt.

Nyitókép forrása: Youtube