Barion Pixel Kitz titkai – német tinisorozat hódít a Netflixen – Coloré

Kitz titkai – német tinisorozat hódít a Netflixen

2022. 02. 22.

Az Alpokban játszódó Kitz titkai izgalmasnak ígérkezik, sok bulival, alkohollal, droggal és még több bosszúval. Aztán jönnek a klisék és elszabadul a pokol.

Egy filmet általában a rendező, a szereplő(k), a műfaj vagy a sztori miatt nézünk meg, a Kitz titkait (a linkre kattintva l. a magyar nyelvű előzetest) azonban én leginkább az Alpokban fekvő Kitzbühel miatt szúrtam ki magamnak. Ebben a kiváló sípályáiról híres osztrák faluban játszódik ugyanis a hatrészes német minisorozat, amelynek az alaptörténete roppant egyszerű: egy helyi lány, a 19 éves Lisi (Sofie Eifertinger) bosszút akar állni a müncheni Insta-celeb Vanessán (Valerie Huber), akit bátyja egy évvel korábbi haláláért okol.

Kitz Titkai
Kép forrása: Imdb.com

Lisi pincérnőként jut be a kőgazdag német fiatalok szilveszteri partijára és csillogó világába, és jól kitervelt húzásokkal egyre jobban a bizalmukba férkőzik. Egymás ellen fordítja a fiatalokat, akiket csak tud lebuktat (olyan dolgokért is, amit esetleg el sem követtek), miközben jól szórakozik – egészen addig, amíg az események ki nem csúsznak az irányítása alól és el nem szabadul a pokol…

A film izgalmasnak ígérkezik, de aztán egyik klisé követi a másikat (szegények vs. gazdagok, helyiek vs. külföldiek, tiltott meleg viszony, szerelmi háromszög stb.), egy idő után már egyetlen szereplő sem szimpatikus, és leginkább már csak azért nézzük, lássuk, mi lesz a vége.

Ahogy az a Netflix-sorozatok esetében lenni szokott, az alkotók tartogattak egy csavart a befejezésre, amivel nyitva hagyták a történetet, hogy előbb-utóbb bejelenthessék a következő évadot. Ha egy skandináv rendező kézbe venné a történetet, lelkesen várnánk a folytatást, de mivel ez nem valószínű, így egyszerűen csak adunk egy esélyt a második szériának.

A film német nyelvű előzetese itt tekinthető meg: