Barion Pixel Ilyen lesz a Kísértetkastély: Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Jared Leto és Winona Ryder egy filmben – Coloré

Ilyen lesz a Kísértetkastély: Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Jared Leto és Winona Ryder egy filmben

2023. 04. 22.

A Disney vagy rengeteg gázsit ajánlott fel a szereplőknek, vagy olyat tud a Kísértetkastély, ami az előzetesből nem derül ki.

A Disneyland parkok egyik jól ismert attrakciója a Kísértetkastély (Haunted Mansion), vagy ahogy nálunk hívták, elvarázsolt kastély. Ez adta az inspirációt egy egész estés családi mozi elkészítéséhez, amihez ráadásul elképesztő neveket sikerült leszerződtetni. A forgatókönyv tehát vagy zseniális, vagy óriási a film büdzséje, mert olyan színészeket köszönthetünk benne, mint Rosario Dawson, Tiffany Hadish, Owen Wilson, Danny DeVito, Lakeith Stanfield, Jamie Lee Curtis, Jared Leto és Winona Ryder.

Kísértetkastély
Forrás: Imdb

Az előzetest elnézve semmivel nem kapunk többet, mint a hasonló tematikájú szellemes (mindkét értelemben) családi moziktól, az effektek is pont csak annyira jók, mint a legtöbb hasonló produkcióban. Ráadásul 2003-ban volt már egy kísértetiesen hasonló film Eddie Murphy-vel, az Elvarázsolt kastély (The Haunted Mansion). De már csak a színészek miatt is érdemes lesz megnézni a 2023 júliusában debütáló filmet.

A Kísértetkastély története szerint egy doktornő (Rosario Dawson) és 9 éves fia (Chase Dillon) új életet szeretnének kezdeni New Orleans-ban, ezért egy hatalmas kastélyt vásárolnak. Ismerős? Az ingatlan persze gyanúsan olcsó, majd hamarosan rájönnek, hogy a hely nem éppen szokványos. Sőt, tele van paranormális dolgokkal, szellemekkel és jelenésekkel.

Kísértetkastély
Forrás: Imdb

Kétségbeesésükben segítségért fordulnak egy paphoz (Owen Wilson), aki társul hív egy tudósból lett természetfeletti szakértőt (LaKeith Stanfield), csak sajnos elég antitálentum. Hozzájuk csatlakozik a francia negyedbeli médium (Tiffany Haddish) és egy történész (Danny DeVito) is.

Aki nagyon szereti a hasonló filmeket, és nem bánja, hogy voltaképpen ugyanazt fogyasztja csak másként tálalva, annak érdemes megnéznie a Netflixen a Szellem van a házunkban című vígjátékot, amiben a zseniális David Harbour garantálja a sikert.

Borítókép forrása: Imdb