Minden ősszel visszatérő program nálam, hogy a kertemben frissen beérett almából készítek egy jó adag pikáns alma chutneyt. Mert nélküle elképzelhetetlen egy omlós kacsasült vagy a karácsonyi asztalra kerülő vadhús!
Alma, hagyma, gyömbér, chili – csak néhány a látszólag teljesen össze nem illő alapanyagok közül, és akkor még a borecetről nem is beszéltem. Akik nincsenek hozzászokva az erőteljes ízvilághoz, azoknak elsőre biztos meglepő élmény lesz az egyszerre édes, savanyú, csípős és fanyar ízeket is felvonultató csatni. És habár a Városi konyha mennyei receptje cukrot is előír, a diétát követők nyugodtan helyettesíthetik Eritritter, Xilittel, vagy bármilyen más édesítőszerrel – ahogy én is teszem évről évre. Készítsünk belőle valamivel többet, mint amennyit saját magunk elpusztítunk, és lepjük meg vele karácsonykor gasztromániás szeretteinket is!