Indul a Friss Hús Fesztivál! Vigyázat, semmi köze a gasztronómiához!

A héten tízedik alkalommal rendezik meg a Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztivált. A Toldi moziban különböző magyar- és nemzetközi filmeket mutatnak be, melyek jellemzően a horror kategóriát erősítik, ám ezúttal sportfilmeket is láthatunk!

A Friss Hús Fesztivál – ahogy neve is árulkodik róla – más, mint a többi filmfesztivál, ugyanis moziban ritkán látható alkotásokra ülhetünk be. A filmeket kategóriákra bontották, és e szerint mutatják be a nemzetközi versenyblokkokat.

A fesztivál most minden eddiginél több alkotást mutat be a közönségnek június másodika és nyolcadika között. A rövidfilmek legjavát hozzák el a szervezők a horror- és queer műfajok rajongóinak, úgyhogy akik odavannak a horrorfilmekért, jól fogják érezni magukat!

A Friss Hús programja

A ,,Szép új világ” tematikájában az alkotások a közelmúltról és a jelenről szólnak, míg az ,,Elengedésektől” legfőképpen mélyebb témákat és drámát várhatunk. A ,,Család kicsi kincsei” családi képeket mutatnak be, és jellemzően a készítők saját élményeiket és emlékeiket dolgozták fel. A sportfilmek szerelmeseinek a  ,,Gyorsabban, magasabbra, erősebben!” kategóriát ajánljuk, ugyanis ebben láthatnak felszabadító és olykor drámai filmeket a sport témájában.

Akik szeretnek borzongani, helyük van a Friss Hús Fesztiválon!
Akik szeretnek borzongani, helyük van a fesztiválon! / Kép forrása: Friss Hús Fesztivál

A Midnight című blokkban egy bébiszitter tapasztal furcsa dolgokat egy villában az éjszaka közepén, míg egy másik lány nagymamájáért aggódik, akit idegen erő kerített hatalmába. A horrorfilmek egyik alapja, a zombi-apokalipszis sem marad ki, ám egy egészen új megvilágításban: egy túlélő házaspár életét látatjuk, akik a történtek hatására eltávolodnak egymástól.

A Queer Dreams névre keresztelt válogatásban több magyar filmet is láthatunk. Az Alba Vulva egy középkorú nő saját testéhez való viszonyát dolgozza fel, amiben nagy szerepet kap az intim gyantázás is. A Kutyák nem esznek füvet című rövidfilm főszereplője egy vallásos vidéki lány, akit a szerelem furcsa, számára ismeretlen helyzetekbe sodor. A harmadik magyar alkotás a gyászmunkát dolgozza fel, és leginkább azt érthetjük meg belőle, hogy a gyász időszakában szinte minden megengedett.

A sportfilmes válogatásban is több magyar rövidfilmet láthatunk, így a Vércsék címűt is, ami az élsport veszélyeire hívja fel a figyelmet, valamit egy testvérpár versengését is végigkövethetjük a díjnyertes Asszó című filmben. A LOVE apa és fia kapcsolatát mutatja be, mely történetben a tenisz a szeretet metaforája.

A 2022-es Friss Hús az eddigiekhez hasonlóan ismét kitűzött egy országot, mely ezúttal Ausztria, így a legjobb osztrák rövidfilmek is láthatóak lesznek. Ezen kívül Európa jelenét és várható jövőjét bemutató műveket is vetítenek, melyeken az alkotók is részt vesznek.

Jegyek a Toldi Mozi pénztárában vagy weboldalán válthatók.

Az érdeklődők itt olvashatnak még a fesztiválról.

Nyitókép forrása: Friss Hús Fesztivál

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legbájosabb csillagjegy az asztrológusok szerint