Barion Pixel A Fem3-on is a nemrég elhunyt II. Erzsébetről szól majd a hétvége – Coloré

A Fem3-on is a nemrég elhunyt II. Erzsébetről szól majd a hétvége

2022. 09. 16.

Feleség, édesanya, királynő. A nemrég elhunyt II. Erzsébetről nemcsak családtagjai és a brit nemzetközösség, hanem a Fem3 életmódcsatorna is megemlékezik majd hétvégi kínálatában.

Az egész világ megrendülve vette tudomásul a brit királynő, II. Erzsébet halálhírét szeptember 8-án. Az Egyesült Királyság uralkodója több mint hetven évig ült a trónon (idén ünnepelte a platina jubileumát), s ennél fogva a 20-21. század legismertebb személyiségeként vonul be a történelemkönyvekbe. A néhai királynőnek nemcsak politikai szerepe volt jelentős, hiszen összesen négy gyermeke, nyolc unokája, tizenkét dédunokája és egy teljes nemzetközösség gyászolja. 

A Fem3-on is II. Erzsébeté a főszerep hétvégén

A brit uralkodó mérföldköveiről számos film, sorozat és színi előadás emlékezik meg, de nemcsak fikciós, hanem dokumentumfilm jellegű alkotások is fűződnek a nevéhez. (Az imdb szerint egyébként több mint 100 filmben került elő a figurája mostanáig.)

Fem3 életmódcsatorna is ünnepi műsorkínálattal emlékezik meg az uralkodóról, hiszen ezen a hétvégén olyan tematikus programokkal várják a nézőket, mint például a II. Erzsébet szolgálatában, a II. Erzsébet – A rendíthetetlen királynő, vagy a II. Erzsébet – Az elmúlt 90 év című dokumentumfilmek. (Utóbbi alkotás egyébként a királynő tavalyi, 95. születésnapja alkalmából készült, bemutatva az Erzsébet-kort, s névadójának kultuszát.)

II. Erzsébet, Fem3, brit királyi család
A királynőt nemcsak a brit nemzetközösség, hanem népes családja is gyászolja. Kép forrása: Shutterstock/PuzzlePix

A Fem3 hétvégi programjában persze nemcsak dokumentumfilmek szerepelnek, hiszen azt olyan tartalmak is színesítik, mint A királyi család titkai című sorozat, amely számtalan érdekességgel és újszerű információval várja a família elkötelezett híveit. Ezen kívül megtekinthetjük majd a Lencsevégen a királyi család című díjnyertes Don Letts dokumentumfilm-sorozatot is, amely Kent Gavin – a család állandó, mondhatni legendás fényképésze – munkásságán keresztül mutatja be a királyi családot, s általa betekintést nyerhetünk annak színfalai mögé. 

A részletes program

Szeptember 17. 17:00-tól: II. Erzsébet szolgálatában 

Szeptember 17. 18:00-tól: II. Erzsébet – A rendíthetetlen 

Szeptember 17. és 18. 12:45-től: A királyi család titkai

Szeptember 17. és 18. 14:45-től: Lencsevégen a királyi család 

Szeptember 17. és 18. 15:45-től: Fülöp herceg 

Szeptember 18. 18:00-tól: II. Erzsébet – Az elmúlt 90 év 

Borítókép forrása: Shutterstock/PuzzlePix