Barion Pixel Sétaprogram színházrajongóknak – a Hosszúlépés csapata ezúttal a Madách Színházat mutatja be, íme Az orfeum szelleme – Coloré

Sétaprogram színházrajongóknak – a Hosszúlépés csapata ezúttal a Madách Színházat mutatja be, íme Az orfeum szelleme

2023. 03. 19.

A Hosszúlépés célja, „hogy megmutassuk Budapest ezernyi arcát, illatát, történetét és titkát, hogy közösséget formáljunk a főváros szerelmeseiből, és igazi élménnyel gazdagítsuk azokat, akik velünk tartanak egy sétára.”

Kering egy poén arról, hogy a nők szeretnek „csak úgy” sétálni menni a párjukkal, akiknek pedig nem fér a fejükbe, mire ez a nagy, céltalan mehetnék. A Hosszúlépés tematikus, városi sétaprogramjait ezért mindkét nemnek ajánljuk – a legújabb keretein belül épp a főváros egy ikonikus játszóhelyét, a Madách Színházat mutatja be a résztvevőknek. „Az első világháború előtti Budapest egész Európában híres volt mulatóiról, féktelen éjszakai életéről. Az egyik leghíresebb intézmény az Erzsébet körúti Royal Orfeum volt, vagy ahogy ma ismerjük: a Madách Színház” – írják. Megesett itt, hogy elefántokat tuszkoltak a színpadra, és a kor ikonikus alakja, Josephine Baker is fellépett az Orfeumban banánszoknyában és tollakban. Ezek az idők persze már elmúltak, a Madách Színházra gondolva nem a bujaság az első szó, ami beugrik, hanem a musicalek, zenés darabok, ahová gyerekek és felnőttek is szívesen járnak.

Az orfeum szelleme című sétát Hencz György, a Madách ügyelője vezeti, tetőtől talpig bejárhatjuk vele a történelmi épületet, elmesél majd mindent a Macskákról, Az operaház fantomjáról és a Mary Poppinsról is. Fontos infó, hogy „A helyszín jellegéből adódóan sokat fogunk lépcsőzni, illetve tériszonnyal küzdőknek nem ajánljuk a programot! Kérjük, ezt vegyétek figyelembe jegyvásárláskor!”

Akit érdekel a program, ezen a linken keresse a 120 perces sétaélmény jegyeit.