Barion Pixel Harry herceg új Netflixes dokumentumfilmjében több ellentmondásba keveredik korábbi kijelentéseivel – Coloré

Harry herceg új Netflixes dokumentumfilmjében több ellentmondásba keveredik korábbi kijelentéseivel

2023. 09. 02.

Az Invictus szíve című doku-reality a sérült veteránok sporttornájára összpontosít, ám ismét előtörnek Harry herceg sérelmei és újabb vádakat fogalmaz meg.

Amikor már azt gondoltuk, hogy a Spare című regénye után higgadtabb időszak következik Harry herceg életében, a Netflixen újabb alkotást hoztak tető alá, amelyben a kétgyermekes apa katonai sérelmeket és elhagyatottságot fogalmaz meg. Az emlékek ugyan változhatnak, de egyesek szerint Harry herceg valótlanságokat is állít, illetve korábbi kijelentéseivel ellentmondásba keveredik.

Harry herceg
Kép forrása: Northfoto

A The Heart of Invictus című dokuban Harry herceg azt mondja, nem érzett érzelmeket, és képtelen volt sírni, amikor hazajött a háborúból, és végül szembesült az édesanyja elvesztésének traumájával. A herceg azt meséli, hogy a legnagyobb küzdelme az volt, hogy senki sem tudott igazán segíteni a környezetében rajta. Pedig 2017-ben még bátyjának, Vilmos hercegnek tulajdonította, hogy nagy érzelmi támogatást kapott.

Harry két katonai körutat is teljesített Afganisztánban, erről szól a film egy része és a visszaemlékezések. A Tartalék című életrajzában megírta, hogyan ölt meg 25 tálib lázadót Apache helikopterén. Azt mondta, hogy a mentális egészség szitok szó volt 2008-ban, amikor az első küldetését teljesítette, és csak amikor visszatért a második körútjáról 2013-ban, akkor ébredt rá arra a traumára, amelyet Diana hercegné halálos autóbalesete óta temetett mélyre, évekkel korábban.

Harry herceg könyve, Tartalék
Forrás: Northfoto

Nem volt meg az a támogató hálózat vagy szakértői team, amivel beazonosítottam volna, hogy valójában mi is zajlik bennem. Sajnos, mint legtöbbünk, az első alkalom, amikor ráeszméltem, hogy talán tényleg kellene a terápia, az az volt, amikor a földön fekve magzatpózban szorongva sírtam és bántam, hogy miért nem foglalkoztam korábban ezekkel a belső dolgokkal.

– mondja a dokumentumfilmben.

A reagálók szerint nem vitatható Harry akkori érzelmi állapota vagy, hogy mennyire nehéz volt megküzdenie ezekkel, de azért jó pár ponton szelektívnek mondható a memóriája, hiszen Vilmos még a terápiát is javasolta neki és támogatta benne. Ezenkívül az sem teljesen úgy igaz, amiket a média híradásáról vagy az egyes tisztekről mesél.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: WPA Pool/Getty Images
/szelavi/napijo/harry-herceg-uj-netflixes-doku/