Barion Pixel Szívügyed a természetvédelem? Akkor irány Gödöllő és a Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál! – Coloré

Szívügyed a természetvédelem? Akkor irány Gödöllő és a Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál!

2023. 05. 18.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivált, melynek idén is a Gödöllői Királyi Kastély ad helyet.

A Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál szó szerint a természetben lesz, ugyanis 2015 óta a főváros közelében lévő Gödöllő ad otthont az eseménynek. A cél, hogy a résztvevők minél többet tudjanak meg a környezetről és a természetről, s ezekhez különböző előadásokon keresztül vezet az út. Gyermek és felnőtt egyaránt részt vehet az eseményen, ugyanis minden generáció megtalálhatja a számára legjobb programot. Az előadások mellett fotók és természetfilmek sokasága mutatja be Földünket, s idén a fő téma nem más, mint a vizeink és azok élővilága.

Természetesen Gödöllőn!

Bár a megnyitó és az ünnepélyes díjátadó csak május 20-án, szombaton délután 16 órakor lesz, már pénteken is jobbnál jobb programokat találhatunk!

Ebben az évben 105 országból jelentkeztek alkotók, mintegy 1260 filmmel. A pályamunkákat ifj. Vitray Tamás biológus, operatőr, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője, Takács Rita szerkesztő, rendező, Szalay Péter Balázs Béla-díjas rendező, illetve Vladimir Blazevski macedón rendező és forgatókönyvíró díjazza. A Kárpát-medence természeti értékeit bemutató filmek esetében Széll Antal, terméseztvédelmi szakember, filmes és fotós értékeli, valamint Németh Beatrix televíziós szerkesztő és Kátai Róbert rendező. Idén is lesz amatőr kategória, amire több munka érkezett, mint eddig bármikor.

A filmek mellett olyan edukatív programok lesznek, mint például Hanga Zoltán, a Budapesti Állat-és Növénykert szóvivőjének érdekes előadása, fotós és filmes workshopok, kiállítások, vagy éppen a tengeri állatok gondozásáról szóló előadás.

A programok itt érhetőek el, és május 19-től 21-ig, pénteken, szombaton és vasárnap látogathatóak a Gödöllői Királyi Kastélyban.

Nyitókép forrása: Unsplash