Barion Pixel Különleges gasztrofesztivál vár Zalaszentlőrincen! – Coloré

Különleges gasztrofesztivál vár Zalaszentlőrincen!

2023. 06. 15.

A zalaszentlőrinci Kenyér Show Szeretet Fesztivál nemcsak a gasztronómiáról szól, hiszen számos pozitív érzést előcsaló élményben lehet részünk július 26 és 29 között!

Zalaszentlőrinc bár kicsiny település, mégis nagy eseménynek fog teret adni július végén, mégpedig a Kenyér Show Szeretet Fesztiválnak, ami ízek mellett koncerttel, színházi előadásokkal és workshopokkal vár.

Az esemény bár fesztivál, célja mégis más, mint a hasonló összejöveteleknek. A szervezők remélik, hogy a pár nap végére nemcsak önmagunkhoz kerüljünk közelebb, hanem a természethez is.

Az ötletgazdák, Pokorny Lia és Gönczi Dorka úgy állították össze a programokat, hogy mindenki örömét lelje bennük. A helyszín sem véletlen: Zalaszentlőrinc mindkettejük számára ismerős terep, ugyanis korábban a Pokorny Piknik helyszíneként szolgált. Lia nemcsak a közös étkezés erejében hisz, hanem abban is, hogy a gasztronómia összekapcsolja az embereket, így szeretnék továbbvinni azokat az érzéseket, amiket a tavalyi Piknik generált.

Zalaszentlőrinci fesztiválnapok

A fesztivál egyik különlegessége, hogy nem tomboló embertömegre kell számítani, ugyanis naponta legfeljebb húsz fő vehet részt a közös főzéseken, játékokon és workshopokon. Ennek oka, hogy nagyobb létszámban már nehezebb egymásra hangolódni, és közösséget formálni. Mindennek ellenére az esti előadásokon hatvan néző vehet részt, viszont a július 27-i Válótársas című előadásra több száz jegy kapható.

A Kenyér Show Fesztivál esetében nemcsak minden előadás más is más, hanem minden nap is, ugyanis minden nap változó tematikával bír, külön felelőssel. Ötvös András e napok keretében mutatja be elsőként önálló előadását, a Szegénynek lennit, napközben pedig kenyeret süt a résztvevőkkel. Július 29-én Pokorny Liáé a főszerep, akivel rétest süthetünk, majd a Füst című zenés estjét tekinthetjük meg.

A program ideális annak, aki szívesen tanul új konyhai technikákat, szereti a színházat, és annak is, aki örömmel tölti az idejét számára ismerős színészek társaságában.

A részletes program itt található.

Nyitókép forrása: Facebook