Barion Pixel Frida Kahlo élete – és étele? Vacsoraest a Terezában – Coloré

Frida Kahlo élete – és étele? Vacsoraest a Terezában

2022. 04. 13.

Vacsoráznál valahol holnap este, de nincs ötleted? Mi lenne, ha Frida Kahlo ihlette menüsort kóstolnál?

Frida Kahlo a huszadik század egyik legikonikusabb festőnője, aki nemcsak munkáival, hanem izgalmas életével és személyiségével is lenyűgözte a világot. Közel hetven évvel a halála után sem csitul az érdeklődés iránta, a rá való emlékezés különféle formákat ölt: most például a budapesti Tereza étterem rukkolt elő egy újdonsággal, ami a Frida’s Fiestas | Frida Kahlo vacsorája nevet viseli.

Tereza frida kahlo
Forrás: Tereza

Négy hét, négy különleges program, Frida Kahlo élet-, és művészettörténetével a középpontban – április 14-e és május 18-a között összművészeti és gasztronómiai programokkal várunk Benneteket az étterem belső terében és az udvaron egyaránt.” – írják az eseményben, melynek első napján (holnap) „Frida Kahlot egy rendhagyó performansz keretén belül Fazakas Júlia színművész személyesíti meg. Az előadás kísérletet tesz Frida Kahlo személyiségének szubjektív hangulatú megragadására Sediánszky Nóra író, dramaturg szövegei, Frederico Garcia Lorka versei és híres mexikói dalok egymásba fonódásával.

Étterem lévén természetesen a menüsoron is nagy a hangsúly, ami – nem kérdés, hogy – mexikói lesz, az érdeklődők három különleges ételt kóstolhatnak majd (töltött poblano paprika diós szószban, tradicionális mexikói egytálétel malachússal és rizzsel, pohárkrém ananász-, és édesburgonya krémmel, fenyőmaggal). A fogások Marie-Pierre Colle és Guadalupe Rivera Frida’s Fiestas c. recept- és emlékgyűjteményéből származnak.

Az előadás ingyenes és nincs asztalfoglaláshoz kötve, azonban a hely azt kéri, hogy aki szeretne magának asztalt biztosítani, az a terezabudapest@gmail.com email címen regisztráljon név, létszám megadásával.