Barion Pixel Fresh – Friss hús a fekete komédiák között – Coloré

Fresh – Friss hús a fekete komédiák között

2022. 03. 18.

A Marvel-filmek Bucky Barnesa és a Normális emberek Marianne-je szerepel együtt a Hulu legújabb szenzációjában, a Freshben.

A Fresh című mozit a Sundance Filmfesztiválon mutatták be január huszadikán, a nagyközönség pedig március eleje óta találja meg a Hulu streamingszolgáltató műsorában.

Noa (Daisy Edgar-JonesNormális emberek) a huszas éveiben jár és nincs szerencséje a szerelemben, az online ismerkedés meg pláne nem neki való, már a film elején egy balul sült randijába nyerünk bepillantást. Azonban – ahogy az egy szerelmes(nek induló) filmben lenni szokott – akkor és ott fut bele egy jóképű srácba, amikor és ahol a legkevésbé várná: a szupermarket zöldségosztályán. Steve (Sebastian Stan – Amerika kapitány és a Tél katonája, Pam & Tommy) sármos, kedves, azzal szólítja le a lányt, hogy evett-e már a Cotton Candy névre hallgató szőlőből, mert hogy azok tényleg vattacukor ízűek. Telefonszámot cserélnek, jön az első randi, ami szuperül sikerül, megvan köztük a szikra is, minden a legjobban alakul. Ugyan a legjobb barátnő, Mollie (Jonica T. Gibbs) ellenérzését és hitetlenkedését fejezi ki az egésszel kapcsolatban, de Noa igent mond egy közösen eltöltött hétvégére a fiú vidéki házában. Ott azonban a romantikus vacsora után a dolgok egy csapásra horrorisztikus fordulatot vesznek – többet is elárulnánk, de akkor tényleg lelőnénk a poént.

Fresh
Forrás: Hulu

A Fresh egy fekete humorú thriller-vígjáték, mely jól egyensúlyoz a két műfaj között, nem lesz belőle Horrorra akadva vagy ahhoz hasonló röhögcsélős mozi, csak annyi volt vele a bajom, hogy rövidre sikerült, túl gyorsan jött a fordulópont után a katarzis és a befejezés. Edgar-Jones és Stan tökéletes ellenpólusai egymásnak, míg előbbiből nem lesz egysíkú naiva, utóbbi (már megint) egy sármos álca mögé bújó pszichopatát játszik. Egy jó tanács: ne evés közben nézzétek meg.