Barion Pixel Hamarosan indul az Ennio Morricone emlékturné – Felkészül: Budapest! – Coloré

Hamarosan indul az Ennio Morricone emlékturné – Felkészül: Budapest!

2022. 10. 24.

November 5-én Tokióban veszi kezdetét az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone tiszteletére létrehozott koncertturné. A mester családja által szervezett – zenészbarátait és egykori munkatársait is felvonultató – különleges produkció a világ számos más pontja mellett Budapestre is ellátogat.

Ennio Morricone több mint ötszáz kottát írt a film- és tévéiparnak, és mintegy száz komplett zeneművet komponált. 2014 és 2019 között 111 koncertet adott csak Európában, összesen 800 ezer fős nézőközönségének.

A világhírű zeneszerző 2019-ben, közvetlenül a színpadtól való visszavonulása után kezdett el dolgozni egy vadonatúj produkción, amelyben a legnagyobb klasszikus filmjeit elevenítette volna fel. A nagyszabású, látványos show-t szimfonikus zenekar és kórus bevonásával álmodta meg, és fia, Andrea Morricone vezénylésével mutatták volna be. A 2020-as év közepére fejezte be a műsor terveit, azonban a koncertet már sajnos nem élhette meg: 2020. július 6-án Ennio Morricone 91 éves korában elhunyt.

Ennio Morricone zenéje tovább él

Az Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző családja nem hagyta, hogy a produkció a feledés homályába merüljön és 2022-ben egy turné keretén belül színpadra állítja a koncertet. A magyar rajongók 2022. december 18-án 20 órakor a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik Ennio Morricone emlékműsorát, melyet apja akaratához híven fia, Andrea Morricone fog vezényelni. A zenei élmények mellett soha nem látott felvételeket is láthatunk majd a maestróról.

Ennio Morricone
Kép forrása: Ennio Morricone – The Official Concert Celebration


“Nagyon izgatott vagyok! Évekkel ezelőtt kezdtünk el dolgozni ezen a műsoron, apámmal együtt, amikor még élt. Megtiszteltetés és egyben mélyen megindító élmény lesz apámra és fenomenális zenéjére emlékezni egy teljes szimfonikus zenekar és kórus vezetésével. Az elmúlt hónapokban nagyon koncentráltam, és azon dolgoztam, hogy a legjobb formába hozzam magam a koncertekre. Készen állok, és nagyon várom, hogy apámat a rajongóival együtt ünnepelhessem szerte a világon” – nyilatkozta a mester fia, Andrea Morricone.

A jól ismert dallamokat a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a több mint ötven énekesből álló Kodály Filharmónia debreceni kórusa szólaltatja meg.

Jegyek kaphatók itt, illetve a Tex országos jegyirodáiban.

Borítókép forrása: Ennio Morricone – The Official Concert Celebration