Emberből Vagyunk

Hogyan dolgozik egy pszichológus? Milyen kérdéseket érdemes magunknak feltennünk, mielőtt szakembert választunk? Egyáltalán mi az a pszichoterápia? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgat a júliusban debütált Emberből Vagyunk podcast.

Saját, többet erővel, mint ésszel kultúránkban nehezen fér az emberek fejébe a mentális egészség megőrzésének fontossága, hiszen a pszichológushoz járás sok helyen a mai napig tabunak, szégyellni való cselekedetnek számít. Az Emberből Vagyunk podcast készítői azt tűzték ki célul, hogy eloszlatják a pszichológiához kapcsolódó tévhiteket és tabukat, mintegy megválaszolva a szakmával kapcsolatos gyakori kérdéseket. 

Knapek Éva klinikai szakpszichológus és Fodor Alexandra pszichológus közös műsora igyekszik a befogadó számára tisztább képet adni arról, milyen a kliens és a szakember székében ülni. A július elsején, a szokásos felületeken (Spotify, Apple Podcast) megjelent program első része a szakember személyével kapcsolatos, fals előfeltételezéseket igyekszik cáfolni, rávilágítva arra az egyszerű tényre, hogy a segítő is csak ember. A július 15-én kiadott második részben bőséges információval látnak el minket azzal kapcsolatban, hogyan találhatunk személyiségünknek és problémánknak megfelelő szakembert. 

Amennyiben fontolgatod a terápiát, vagy csak szimplán érdekelnek a pszichológiával kapcsolatban felmerülő kérdések, hallgass bele az Emberből Vagyunk podcastba! 

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj