Egy cipősdoboznyi szeretet – adakozz te is karácsonykor!

Egy pár kesztyű, egy tolltartó, néhány tábla csoki vagy gyerekjáték - nagyjából ennyi fér el egy közepes cipősdobozba, ami neked lehet, hogy semmiség, másnak viszont az egész ünnep.

Ugyan nekünk szinte természetes, hogy megajándékozzuk egymást karácsonykor, több ezer család idén sem tudja majd ezt megtenni. Miért ne segíthetnénk rajtuk egy aprósággal?

Cipősdoboz
Forrás: ciposdoboz.hu

A Baptista Szeretetszolgálat idén is megszervezte Cipősdoboz Akcióját, melynek keretein belül a rászoruló családok gyermekei számára juttatnak el olyan ajándékokat, amiket a résztvevők egy cipősdobozba csomagolnak. Az ötlet egyszerű, mégis nagyszerű – keress egy jó állapotban lévő, de számodra már felesleges cipősdobozt, találd ki, hogy milyen korú kisfiút vagy kislányt ajándékoznál meg, ezt írd is rá a doboz tetejére, majd ennek megfelelően töltsd meg ajándékokkal. Szinte bármit belerakhatsz, de csomagolás előtt nézd át ezt a listát – például romlandó élelmiszert, gyümölcsöt, gyógyszereket vagy veszélyesnek minősülő tárgyat tilos belepakolni. Ha kész vagy, a doboz tetejét és alját borítsd be csomagolópapírral (de ha nem vagy benne szakértő, ez a lépés elhagyható), és zárd le úgy, hogy ne essenek ki belőle az ajándékok, de a Szeretetszolgálat önkéntesei beérkezés után ellenőrizni tudják, hogy mi van benne. Kész vagy? Add le december 19-ig a gyűjtőpontok valamelyikén, ezekből az ország egész területén bőven találsz, de ha postán küldenéd, akkor a 1102 Budapest, Bánya u. 1. címre add fel a csomagot. Ha esetleg ez is nehézséget okozna, de mindenképp szeretnél segíteni, online adományra is van lehetőség, így is szebbé teheted egy család ünnepét – és kicsit a sajátodat is.

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj