Barion Pixel Deák Bill Gyula életműkoncert – Ahol ott lesz a ,,postás, a rendőr, a villanyszerelő”! – Coloré

Deák Bill Gyula életműkoncert – Ahol ott lesz a ,,postás, a rendőr, a villanyszerelő”!

2023. 11. 16.

Deák Bill Gyula nemrégiben ünnepelte 75. születésnapját, melynek alkalmával felrobbantja az Arénát – persze csak képletesen!

Deák Bill Gyula, a magyar blueskirály ez év november 8-án ünnepelte hetvenötödik születésnapját, amit nemcsak családjával oszt meg, hanem a közönségével is! November 18-án a Papp László Budapest Sportarénában csendülnek fel a legnagyobb slágerei. Ebben Caramel lesz a segítségére, aki közel húsz éve tűnt fel, és azóta az egyik legkiválóbb magyar énekesek között tartjuk számon.

Deák Bill Gyula 75

,,Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam” – így vélekedett róla Chuck Berry, akivel 1984-ben lépett fel. Bár hangja adott volt, nem mindig a blues volt élete középpontjában. Bill Kapitány a kezdetekben Beatles-t hallgatott, majd megismerte a rockzenét, és végül a blues-t. Rögtön megtetszett neki. Mint mondta:

A blues egy életforma, egy életérzés. Magával ragad, és nem ereszt.

Valóban nem eresztette. Földes László, Hobo oldalán a Hobo Blues Bandben számos emlékezetes dalt szólaltattak meg, de szólóban is éppolyan sikeres volt a mi Bill Kapitányunk. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy őt is beválogatták az István, a király szereplői közé, ahol Tordát, a táltost alakította.

Deák Bill Gyula blueskirályhoz méltón ünnepli 75. születésnapját / Kép forrása: Green Stage Production
Deák Bill Gyula blueskirályhoz méltón ünnepli 75. születésnapját / Kép forrása: Green Stage Production

Zenei életműve megkérdőjelezhetetlen és feledhetetlen, ugyanis egy egész zenei korszak köthető a nevéhez. Bár számtalan, nagy sikere volt, sosem felejtett el embernek maradni, hiszen a közönség iránti hálája töretlen:

Számomra hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség, hogy egész életemet annak szentelhetem, amit a világon a legjobban szeretek – a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem viszonozni ezt a szeretetet és tiszteletet.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett énekestől feledhetetlen koncertet várhatunk. Olyan dalok fognak felcsendülni, mint a Rossz vér, a Kőbánya blues vagy épp a Felszarvazottak balladája.

A november 18-i koncert maradék jegyeire ezen az oldalon csaphatunk le.

Nyitókép forrása: Green Stage Production