Barion Pixel Sandra Bullock és Daniel Radcliffe egy elveszett város nyomában – Coloré

Sandra Bullock és Daniel Radcliffe egy elveszett város nyomában

2022. 11. 05.

Sandra Bullock, Channing Tatum és Daniel Radcliffe egy szórakoztató vígjátékban kutatnak egy elveszett város után, ki-ki milyen indíttatásból.

Az Elveszett város című filmet 2022 májusában mutatták be Sandra Bullock, Channing Tatum és Daniel Radcliffe főszereplésével. A névsort hallva a siker garantált volt, így nem meglepő, hogy a befektetett nagyjából 70 millió dollár jócskán megtérült, és több, mint 190 millió dollár bevételt hozott a készítőknek.

A romantikus kalandfilm nem mellőzi az akciókat sem, így műfaji besorolása nem egyszerű. Nyomokban emlékeztet az 1985-ben bemutatott Nílus gyöngyére, hiszen az alapállás ugyanaz: egy kalandregény-írónő alkotói válságban van, de az élet úgy hozza, hogy a film végére bőven lesz mit megírnia. Helyszínekben a Nílus gyöngye első részéhez, a Smaragd románcához hasonlít, hiszen ez is egy dzsungelben játszódik, ráadásul a hősnő itt esik szerelembe a nem éppen főhős-típusú Alannel, akit Channing Tatum alakít.

Több vígjátéki elem is van a filmben, Sandra Bullock pedig csípőből hozza a tőle megszokott esetlen, mégis szerethető karaktert. A magyar nézők ahogy már megszokhatták, Für Anikó tolmácsolásában hallgathatják az írónő szerencsétlenkedéseit.

Üde színfolt a filmben Daniel Radcliffe is, aki lubickol szerepében. A színész több, mint tizenöt évet töltött el Harry Potter univerzumában, így bármilyen szerepről is van szó, apait-anyaid belead, és láthatóan élvezi is feladatait. Radcliffe ugyan nem elégedett magasságával, nem bántja, ha ebből csinálnak viccet, így több, a filmben elhangzó poén is utal rá, hogy nem nőtt túl magasra.

Nem is olyan elveszett város

Loretta írói válságban szenved éppen, hiszen pár éve meghalt a férje, aki nemcsak a társa volt, hanem a kalandokban és felfedezésekben is egymásra találtak. Könyvei címlapján egy, a regényeiben szereplő fiktív figura szerepel, akihez egy ismert modell, Alan adja az arcát. Loretta legújabb könyvének bemutatóján azzal szembesül, hogy az olvasók jobban rajonganak a modellért, mint az általa írt regényekért. Ez nyilvánvalóan lesújtja, ám nincs ideje ezzel foglalkozni, mert a Daniel Radcliffe által megformált gazdag milliárdos elrabolja, és arra utasítja Lorettát, hogy vezesse el őt a legutóbbi regényében szereplő elveszett városhoz és az ott található kincsekhez.

Alan értesül a bajról, és be szeretné bizonyítani Lorettának, hogy nem csak egy üresfejű modell, így a utánamegy, hogy végül együtt eredjenek az elveszett város nyomába, megelőzve az őrült milliárdost.

A film kellemes esti időtöltés, és fordulatokban gazdag. Mivel nem a megszokott sémára épül, vannak benne meglepő megoldások, de mindennel együtt rendkívül szórakoztató, ami vígjáték-volta ellenére magában hordozza a maga mondanivalóját.

Nyitókép forrása: IMDb