Criminal, avagy nem kell nagy díszlet a sikerhez

2022. 01. 16.

A Netflix bűnügyi sorozatát, a Criminalt négy országban is feldolgozták.

Ha érdekelnek a rendőrös-nyomozós sztorik, de nem a látvány nyűgöz le, hanem a szereplők észjárása, ez a te sorozatod. A Criminal címet viselő Netflixes antológiát négy országban is leforgatták: a brit verzióból két évad, a franciából, németből és spanyolból pedig egy-egy évad készült.

Criminal
Forrás: Netflix

A koncepció egyszerű: adott egy kihallgatószoba a rendőrőrsön, mellette a tükörrel fedett ablakon túl az iroda, illetve egy folyosó – itt játszódik minden, de nincs is többre szükség. Az 50-60 perces részek mindegyikében egy-egy kihallgatást követhetünk végig, melyekből lassacskán kibontakozik a szóban forgó ügy. Ezek pedig az építkezési balesettől a zaklatáson át a hamis tanúzásig igencsak széles skálán mozognak, miközben a kihallgató tisztek pszichológiai trükkök és az akadémián tanult fogások segítségével igyekszenek elérni a célt. Mi pedig velük együtt találgathatunk, hogy vajon mi az igazság, bűnös-e az épp kihallgatott ember, vagy sem.

A brit változat lett egyébként a legsikeresebb, olyan színészek tűntek fel benne, mint Kit Harington, Hayley Atwell, David Tennant és Kunal Nayyar.