Barion Pixel Rudolf Péterrel és Hegyi Barbarával búcsúzik a Börcsök Enikő-kiállítás – Coloré

Rudolf Péterrel és Hegyi Barbarával búcsúzik a Börcsök Enikő-kiállítás

2023. 05. 25.

Hamarosan véget ér a Börcsök Enikő tiszteletére szervezett kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A tárlattól Rudolf Péter és Hegyi Barbara búcsúzik.

A Börcsök Enikő emlékének szentelt kiállítás közel egy év után zárja be kapuit. A fényképeket és személyes tárgyakat felvonultató tárlaton több előadás részletét is megtekinthetjük, valamint olyan dokumentumokat, amiket ezt megelőzően nem láthatott a nagyközönség.

A tárlatot Kútvölgyi Erzsébet nyitotta meg, május 28-án pedig Rudolf Péter és Hegyi Barbara beszélgetésével vehetünk búcsút Börcsök Enikő emlékeitől. A záróesemény délután 15 órakor kezdődik, mely alkalommal ismét Börcsök Enikő kap főszerepet színésztársai segítségével. A Vígszínház igazgatója, Rudolf Péter és Hegyi Barbara felelevenítik a színésznővel kapcsolatos emlékeiket, így elsőkézből tudhatjuk meg, hogy milyen is volt Börcsök Enikő. A beszélgetést Somogyi Zsolt, a kamaratárlat kurátora segíti.

A sokoldalú Börcsök Enikő

A színésznő 2021. január 28-án, pontosan 53. születésnapján hunyt el. Élete során vesebetegséggel küzdött, ám ebből a közönség semmit nem láthatott, hiszen munkáját mindig odaadóan, alázattal és profin végezte.

Pályáját 1991-ben kezdte a kaposvári Csiky Gergely Színházban, majd 1994-től haláláig a Vígszínház tagja volt. Úgy gondolta, hogy nincs annál szebb érzés, mint amikor az ember fellép a Vígszínház színpadára.

Filmekben és sorozatokban is feltűnt, így például az Üvegtigrisben, a Zárójelentésben és a Válótársakban is. Szinkronban is gyakori vendég volt, ugyanis hangja hozzánőtt Melissa McCarthy-hoz. Munkáját Jászai Marí-díjjal ismerték el, és a Halhatatlanok Társulatában is örökös tag.

A Bajor Gizi Színészmúzeum záróeseményére a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A színház felhívásában szereplő e-mail címen regisztrálhatnak az érdeklődők.

Nyitókép forrása: Vígszínház