Barion Pixel Az Usher-ház bukása: a Netflix új sorozata 2023 egyik legbrutálisabb horrordobása – Coloré

Az Usher-ház bukása: a Netflix új sorozata 2023 egyik legbrutálisabb horrordobása

2023. 10. 15.

A Bly-udvarház szelleme és a Mise éjfélkor sorozatokat is a tévésnek köszönhetjük, aki ismételten elhozta nekünk kedvenc színészeit, de új sztárok is szerepet kaptak Az Usher-ház bukásában.

Az Usher-ház bukása címmel elstartolt a Netflix legújabb horror minisorozata, amelyet a rajongók már nagyon vártak, hiszen Mike Flanagan az alkotó, aki olyan filmeket rendezett, mint az Álom doktor, de az Éjféli klub is az ő műve, ahogy a fentebb sorolt különösen rémisztő Mise éjfélkor, illetve a Haunting of antalógiák.

Az Usher-ház bukása
Forrás: Netflix

Az Edgar Allan Poe azonos nevű történetének modern feldolgozása Roderick és Madeline Ushert illetve családjukat állítja a középpontba. A testvérpár által alapított és vezetett Fortunato Pharmaceuticals gyógyszercég a gazdagság, a kiváltságok és a hatalom záloga az Usher családnak, de ennek bizony komoly ára van. A család sötét, misztikus múltja látszólag napvilágra kerül, amikor a dinasztia örökösei rejtélyes módon elkezdenek meghalni, de a történet mögött valójában egy titokzatos nő áll Madeline és Roderick fiatalkorából.

A család eleve nagyon szövevényes, mert Roderick gyerekei szinte mind más anyáktól vannak, a visszaemlékezésekből pedig kiderül, az alapítók anyjának élete sem volt tiszta és halálakor a természetfeletti beköltözött a generációik közé, hogy valamilyen sötét célt elérjen.

Az Usher-ház bukása amellett, hogy egy zseniális műremek modernkori adaptációja, Flanagan összehozza benne minden idők legnagyobb saját kedvenceit, akiket a rajongók csak a Flanaverse tagjaiként emlegetnek.

Az Usher-ház bukása
Forrás: Netflix

A korábbi jól bevált színészek között ott van Kate Siegel, T’Nia Miller, Annabeth Gish, Samantha Sloyan, Robert Longstreet és Katie Parker, a főszerepekben, vagyis az Usher testvérpárként pedig Bruce Greenwoodot és Mary McDonell-t láthatjuk.

A stábot erősíti a gyönyörű Carla Gugino, mint a titokzatos Verna. A színésznő korábban a sorozatok mellett a 2017-es, feszült és titokzatos Bilincsben (Gerald’s Game) című filmben is együtt dolgozott Flanagannal. Ebben a thrillerben játszott Bruce Greenwood is, tehát láthatjuk, mennyire szereti a rendező visszahozni az egyszer már jónak ítélt színészeit.

Carl Lumbly alakítja C. Auguste Dupin nyomozót, aki fel akarja göngyölíteni a halálozási ügyeket, és nehezen hiszi el, hogy valami ördögi van a háttérben. A színész szintén nem először dolgozik a rendezővel, szerepelt az Álom doktorban, ami Stephen King könyvének adaptációja volt.

Mike Flanagan ifjú tehetségeit is behozta az Usher ház történetébe, az Éjféli klubban megismert Sauriyan Sapkota alakítja Prospero „Perry” Usher-t, az Álom doktorban szereplő Kyleigh Curran pedig Lenore-t.

Borítókép forrása: Netflix