Barion Pixel Aranyrandevú Csernák Jánossal – Harrison Ford magyar hangja a színpadon dobogtatja meg a női szíveket – Coloré

Aranyrandevú Csernák Jánossal – Harrison Ford magyar hangja a színpadon dobogtatja meg a női szíveket

2023. 05. 30.

Az egri Gárdonyi Géza Színház új darabot mutat be, mégpedig az Aranyrandevút, melyben a főszerepet nem más játssza, mint Harrison Ford magyar megtestesítője: Csernák János – ezúttal nem ,,Solóban”!

Csernák János hangját és nevét mindenki ismeri, hiszen Harrison Ford mellett Liam Neeson állandó partnere, de Steven Seagal és Richard Gere is többször köszönhette neki magyarországi sikereit, de még a Názáreti Jézust is ő hozta hozzánk közelebb a magyar változatban!

A színész a szinkron mellett természetesen a színpadot sem hagyja magára, hiszen ez az ő igazi közege, Egerben pedig nem kisebb dologra készül, mint egy igazi Aranyrandevúra!

A darab Perc Adorjánt mutatja be, aki színészként tevékenykedik, és számos emlékezetes szerepet tudhat maga mögött, melyekkel rendre sikereket arat úgy filmekben, mint különböző színházakban. Egyedül egy szerepben nem sikerült kiteljesednie, ez pedig a sajátja: Perc Adorján magánélete ugyanis korántsem olyan örömteli, mint a szakmai. A színpadon volt már ács, pék, pap, sőt, még boncmester is, míg saját élete teljesen háttérbe szorult. Tán épp a színpadnak köszönhetően számtalan szebbnél szebb nő megfordult a szívében, ám az igazi, nagy szerelemből csupán egy volt, és ennek a valakinek a hiányán a színjátszás sem segített. Adorján hetven felett úgy érzi, hogy eljött az ideje annak, hogy végre magára is gondoljon, ne csak arra, amit a főszerepek adtak neki!

Csernák János a darab elejétől a végéig színpadon van az Aranyrandevúban
Csernák János a darab elejétől a végéig színpadon van az Aranyrandevúban / Kép forrása: Gárdonyi Géza Színház

Csernák János és az Aranyrandevú

Az Aranyrandevú című darab Tóth-Máthé Miklós, Tapshoz kérem a szereplőket! című művéből készült. A szerzőnek volt miből merítenie, ugyanis ő maga is színész volt, mielőtt íróvá lett. A főszereplőt, Perc Adorjánt megformáló Csernák János örömmel állt neki a próbafolyamatnak, hiszen a történet a szívének oly kedves szakmájáról szól.

Az Aranyrandevú izgalmas kihívás számára, annál is inkább, mert főszereplőként a darab elejétől a végéig a színpadon van, éppen ezért, ha hozzám hasonlóan kifejezetten miatta menne valaki, nem fog csalódni! Kollégái sem maradnak el mellette, ugyanis a színpadon mindenki gondoskodik arról, hogy az este feledhetetlen legyen.

Ezzel maga Perc Adorján sincs másképp, hiszen hangulatos ,,aranyrandevúk” keretében találkozik élete egykori szerelmeivel. Vajon a legnagyobb is köztük lesz?

A Blaskó Balázs rendezésében bemutatott darab az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán egészen június 3-ig mindennap látható.

Nyitókép forrása: Gál Gábor / Gárdonyi Géza Színház