Anyatuning és adventre hangolódás a Füvészkertben

Anyatuning, Zöldségfelismerés, Zümmögőkalandok, Örömtréning – hasonlóan kedves nevű programokkal várják a látogatókat minden hónap harmadik vasárnapján – legközelebb november 21-én – a Füvészkertben megrendezett különleges rendezvénysorozaton.

Az Öko Zsibongó szórakoztató formában nevel környezettudatosságra, és arra, hogyan tehetjük a bolygót élhetőbb hellyé magunk és mások számára is. Az interaktív rendezvénysorozat idén ősszel indult, és minden hónap harmadik vasárnapján kap helyet a 250 éves Füvészkertben Budapest közepén, ahol a családok zöld környezetben tehetnek élménytúrát.

Bio életmód a fókuszban

A Zsibongóban biotermékek kóstolója és vására is várja a vendégeket, így a látogatóknak alkalmuk nyílik paleo, glutén-, laktóz-, cukor- és mindenmentes sütiket kipróbálni. Megkóstolhatják az egészséges mogyoróvajat, az őzkolbászt és a tönkölylángost, ahogyan a szezonhoz illő forralt bort és meleg rétest is.

Gluten,free,almond,and,oat,muffins,with,apple,and,chocolate
Mindenmentes sütiket is ki lehet próbálni / Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

Eközben remek tippeket kaphat bárki, aki szeretne zöldebben, egészségesebben táplálkozni a hétköznapokban is, esetleg személyesen megismerné azokat a kistermelőket, manufaktúrákat, amelyektől beszerezheti a csúcsminőségű, adalékanyagoktól mentes élelmiszereket. Eközben megtanulhat akár kertészkedni is, hogy megtermelhesse saját növényeit.

Adventi készülődés madárodú-építéssel

November 21-én már a karácsony jegyében zajlanak a workshopok és a programok. A látogatók részt vehetnek például a közös adventi koszorú vagy a telelő madarakat melengető madárodú készítésében is.

Regisztráció: www.okozsibongo.hu

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Hűtsd le magad egy vegán kapros töklevessel!