Barion Pixel Ahol semmi sem az, aminek látszik: az Illúziók Múzeuma – Coloré

Ahol semmi sem az, aminek látszik: az Illúziók Múzeuma

2022. 01. 24.

Tudjuk, hogy érzékszerveink nem tökéletesek, és könnyű őket becsapni. Az viszont elég megrázó, amikor ez olyan profi módon teszik, mint a budapesti Illúziók Múzeumában.

Egyik nap munka után ne haza menj a pároddal, hanem keressétek fel ezt a múzeumot Budapest belvárosában. Garantált, hogy minden másról megfeledkeztek, és felszabadulva, vidáman mentek haza.

Próbáljátok ki a fordított szobát, vagy éljétek át azt az élményt, hogy az alaposan átgondolt háttérnek köszönhetően törpéből óriássá változtok, ha a szoba egyik sarkából a másikba sétáltok! A végtelen szobáról, a kaleidoszkópról és az antigravitációs szobáról pedig még nem is beszéltünk, és még ez sem minden.

Forditott Szoba 1
Fordított szoba az Illúziók Múzeumában / Fotó: museumofillusions.hu

Tedd próbára a kis szürke agysejteket!

A múzeumban van egy okos játszószoba is, ahol minden korosztály játszhat, versenyezhet és tanulhat. Fából készült rejtvényekkel, kioldhatatlannak látszó csomókkal, matematikai fejtörőkkel és játékokkal várnak, amik fejlesztik a kognitív képességeket, és a játszószobát igazi „fitneszközponttá” teszik az agy számára.

Ha pedig valaki nem tudta volna megoldani a feladatokat a helyszínen, otthon is folytathatja a gondolkozást, hiszen a fejtörőket meg is lehet vásárolni.

Ha készen állsz egy nem mindennapi élményre, kattints ERRE a linkre, és tervezd be a múzeum meglátogatását!

Nyitókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix