Barion Pixel Advent Szentendrén – alig egy hét múlva mesebelivé változik a város – Coloré

Advent Szentendrén – alig egy hét múlva mesebelivé változik a város

2022. 11. 20.

Az országban mindenhol találunk vásárokat és ünnepségeket az adventi időszakban, az egyik legszebb Szentendréhez kötődik.

November 26-tól január 8-ig tart majd az Advent Szentendrén nevű programsorozat. A Dunakanyar kapujában fekvő település amúgy is vonzza a turistákat kulturális programjaival és művészetével, és a budapestiek egyik kedvenc kiruccanási célpontja ez a gyöngyszem. Most azonban, az ünnepek közeledtével mintha egy karácsonyi filmből lépne ki a város, az előző évekhez hasonlóan idén is díszbe borul majd.

Minden vasárnap délután öt órakor gyújtják meg a főtéren található óriás adventi koszorú soron következő gyertyáját (az elsőt 27-én), és idén is megrendezik a Világító Adventi Kalendárium nevű programot (a Solymárról indult kezdeményezéshez egyébként országszerte több mint ötszáz település csatlakozott már) Ehhez a helybéli lakosok és intézmények segítségét kérik a szervezők, hiszen városszerte 24 ablakra van szükség, hogy Szentendre élő adventi naptárként borulhasson fénybe. A tavalyi attrakciót ezen a linken tudjuk megcsodálni.

Helyi és környékbeli kézművesek termékeiből válogathat az odalátogató, karácsonyi díszek, horgolt táskák és kiegészítők, ékszerek és háztartási kellékek sorakoznak majd végig a Dumtsa Jenő utca pavilonjaiban. Lesz persze forralt bor és finomságok is, harmadikán jótékonysági Mikulásfutáshoz csatlakozhatunk tartós élelmiszerrel, amit a szentendrei Katolikus Karitasz juttat el a rászorulóknak, és lehet kutya és cicaeledellel is segíteni, melyet az Árvácska Állatvédő Egyesületnek ajánlanak fel.

Fellép majd Gryllus Vilmos, Homonnay Zsolt, Fisch Mónika és még sokan mások, bővebb infóért látogassatok el az eseménysorozat Facebook-oldalára.